Ekonomija

Condor dogodine leti iz Frankfurta za Tivat

Condor

Renomirana njemačka aviokompanija Condor, naredne sezone ponovno će nakon dužeg niza godina, saobraćati za Crnu Goru, piše bokanews.

Condor će, kako je najavljeno, 1. maja 2020. godine početi sezonski saobraćaj na relaciji Frankfurt-Tivat.

Na toj liniji njemačka kompanija letjeće jednom nedjeljno – svakog petka, avionima tipa airbus A-320, a saobraćaće do kraja ljetnje IATA sezone 23. oktobra. U periodu od 26. maja do 13. oktobra broj letova će biti povećan na dva sedmično, uvoženjem i dodatne rotacije utorkom.

Condor je inače, donedavno bio segment bankrotiralog internacionalnog turističkog giganta Thomas Cook, ali je njemačka aviokompanija – specjalizovana za turističke letove, uspjela da uz podršku Vlade u Berlinu, preživi bankrot svog principala, obezbijedi neophodan svježi kapital i da nastavi poslovanje. Condor Flugdienst Gmbh kako je puno ime ove kompanije, posluje od 1955., trenutno ima flotu od 42 aviona i oko 4.900 zaposlenih. Ta kompanija je za Tivat već letjela sezonski krajem osamdesetih godina prošlog vijeka, a nakratko se na tivatski aerodrom bila vratila i u ljeto 2013.

Za Tivat su inače, ove sezone redovno iz Frankfurta, Minhrna i Diseldorfa letjeli njemačka nacionalna aviokompanija Lufthansa i njena loukost podružnica Eurowings, a sezonske linije sa tivatskog aerodroma za Lajpcig, Minhen i Hanover imao je i crnogorski nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines. To svjedoči da je na njemačkog tržištu- najznačajnijem turističkom emitivnom tržištu na svijetu, začajno poraslo interesovanje za Crnu Goru i njenu ugostiteljsku ponudu.

Prema nezvaničnim saznanjima, menadžment ACG intenzivno radi i na uspostavljanju cjelogodišnje redovne avio-linije na relaciji Podgorica-Zagreb o čemu se trenutno pregovara sa aviokompanijama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Love me now
Gost
Love me now

A posa’ ce napraviti stvarno jednom nedeljno,
Renomirana….

Duško
Gost
Duško

Kad će linija Podgorica-Pljevlja-Podgorica

Mirto
Gost
Mirto

Treba linija za amsterdam

Laki
Gost
Laki

Treba uvesti liniju za sezonu Podgorica Luksemburg .

Send this to a friend