Ekonomija

CRBC gradi petlje Mateševo i Veruša

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je Ministarstvu saobraćaja dvije nove građevinske dozvole za poddionice 4.1.1 i 3.1 prioritetne trase auto-puta Bar-Boljare, pišu Dnevne novine.

Na poddionici 4.1.1 počeće gradnja mostova Tara 1 i Tara 2, te tunela i petlje Mateševo, sa pripadajućim dijelom otvorene trase.

Uporedo sa pomenutim radovima, počeće i izgradnja mostova Suvovar, Krkor i Mištica, kao i petlje Veruša sa ovorenim dijelom trase na poddionici 3.1.

“Glavni projekat građevinskih radova na izgradnji poddionica 4.1.1 i 3.1 auto-puta Bar-Boljare, dionica Smokovac-Mateševo, revidovan je od strane Državne komisije za reviziju tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta”, navodi se u građevinskoj dozvoli.

Do sada, Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je 16 građevisnkih dozvola od ukupno 19. Preostale tri dozvole, biće, prema saznanjima Dnevnih novina, izdate veoma brzo.

Za gradnju prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare do sada je utrošeno 216 miliona eura. Na ovom projektu, angažovano je 2.138 radnika.

Od toga 1.383 su radnici iz Kine, dok je 755 domaćih koji rade u kompaniji CRBC ili u domaćim kompanijama podizvođačima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Lijepo pratite razvoj dogadjaja na auto putu

Terra nova
Gost
Terra nova

Ovo je trebalo da se napravi prije 30 godina, a da su se neki pitali nebi za još 30 bilo napravljeno.

Ćotek
Gost
Ćotek

Nebi nikad. Što će CG autoput, ‘imamo’ ga u Srbiju.

Migo
Gost
Migo

Oce za tebe jedna posebno ,ali pristupnim putevima

Enigma
Gost
Enigma

Oce li biti i Bicikljistickih staza na auto putu MIGOOO

Send this to a friend