Ekonomija

Crna Gora i Kina nastavljaju saradnju u različitim oblastima

Crna Gora i Kina će nastaviti saradnju u različitim oblastima, budući da su dosadašnjim zajedničkim aktivnostima i saradnjom postavljeni jaki temelji u odnosima dvije države, zaključeno je na sastanku potpredsjednika Skupštine i predsjednik grupe prijateljstva Parlamenta Crne Gore sa Svekineskim Narodnim Kongresom Branimira Gvozdenovića i ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Liu Jina.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o projektima u Crnoj Gori koje realizuju kineske kompanije.

Gvozdenović je izrazio zadovoljstvo načinom saradnje i mogućnošću za dodatnim unaprijeđenjem, kao i proširenjem oblasti saradnje Crne Gore i Kine.

Tokom sastanka, razmijenjene su i informacije o trenutnim aktuelnostima na projektima autoputa i vjetroelektrane Možura.

Gvozdenović je ukazao na važnost saradnje na parlamentarnom nivou, te istakao da će se on, kao predsjednik grupe prijateljstva sa Svekineskim narodnim kongresom, dodatno zalagati da se kroz parlamentarnu saradnju, unaprijedi saradnja i u drugim oblastima, poput turizma, energetike i inovacija.

Ističući značaj saradnje na parlamentarnom nivou, ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Jin, pohvalio je nedavnu posjetu Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i zdravlje Svekineskog narodnog kongresa crnogorskom Parlamentu kojom prilikom je bilo riječi i o stipendijama koje će naši studenti moći da dobijaju, kao i o međusobnom priznavanju diploma.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko
Gost
Mirko

Najmutniji lik, mr %

Stari
Gost
Stari

Razlicite oblasti???

Ljubo
Gost
Ljubo

GVOZDENOVICU DJE JE MASNA

Send this to a friend