Ekonomija

Crna Gora na međunarodnoj turističkoj berzi u Londonu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja crnogorsku turističku ponudu na 42. Svjetskoj berzi putovanja WTM 2021 (World Travel Market) koja se ove godine održava u hibridnom formatu, od 1. do 3. novembra uživo u Londonu i od 8. do 9. novembra virtuelno.

“Riječ je o jednom od vodećih globalnih događaja za turističku industriju, na kojem učestvuju svi sektori turizma (turističke organizacije, turoperatori, turistički agenti, avio kompanije, hoteli, PR agencije, mediji i drugi). Ova međunarodna turistička berza okuplja više od 51,000 međunarodnih turističkih profesionalaca iz 182 zemlje”, saopšteno je iz NTO.

Kao jedan od prvih velikih međunarodnih događaja u sektoru turizma i putovanja ove godine, koji se održava pod sloganom Reconnect. Rebuild. Inovate, privlači ogromnu globalnu pažnju i ima za cilj povezivanje turističke zajednice i obnavljanje turističke industrije

Delegaciju Crne Gore predvodi direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković koja će se tokom trajanja berze sastati sa predstavnicima uticajnih globalnih medija među kojima je BBC Global, kao i sa predstavnicima vodećih britanskih medija specijalizovanih za oblast turizma kao što su: National Geographic Traveller, Travel Bulletin, Citizenne Femme, Travel Begins at 40, Food&Travel, Family Traveller, Travel Mole, Alliance Bulletin, Sidetracked i drugi.

Takođe, predstavnici NTO CG održavaju sastanke sa britanskim turoperatorima među kojima su Jet2.com & Jet2holidays, Easyjet Holidays, Thomas Cook, Newmarket Holidays, Cheritabel Travel, Trailfinders, Broadway Travel, Vaccay, Exsus Travel, kao i sa mnogim relevantnim kompanijama u turizmu među kojima su eDreams i Last Minute, te sa brojnim influenserima, blogerima, freelance novinarima i fotografima koji su od važnosti za promociju putem digitalnih kanala.

“Tokom sastanaka, predstaviće ponudu destinacije i razmatrati mogućnosti za saradnju na planu promocije, prije svega na tržišu Velike Britanije, ali i na ostalim emitivnim tržištima, s obzirom na globalni karakter ove turističke berze”, navode u NTOCG.

Tokom trajanja londonske turističke berze, NTO CG će dodatno promovisati ponudu destinacije putem distribucije nekoliko tematskih saopštenja britanskim medijima.

Tržište Velike Britanije spada u red tržišta prvog prioriteta za Crnu Goru i po broju turista koji posjećuju našu zemlju je među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje.

“U periodu od 2015-2019. godine Crna Gora bilježi konstantan porast broja britanskih turista. Tokom 2019. godine zabilježena je za oko 30 odtso veća posjeta sa ovog tržišta u poređenju sa 2018. godinom. Imajući u vidu da od 11.10. ove godine Crna Gora uklonjena sa crvene liste zemalja za ulazak u Veliku Britaniju, očekuje se postepeni oporavak prometa i povratak britanskih turista”, ističu iz NTOCG.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve i Bara, HG Budvanska rivijera, hotel Blue Kotor Bay i turistička agencija Montenegro Tourist Service. U virtuelnom dijelu sajma koji se održava sledeće nedelje učestvovaće LTO Kotor, hoteli Lazure Marina & Hotel, Huma Kotor Bay, turističke agencije Balkanica, Montenegro Adventures, Talas Montenegro, kao i Lipska pećina. Na sajmu su prisutni i predstavnici nacionalnog avioprevoznika Air Montenegro

Učesnici turističke berze u Londonu u prilici su da uživo i putem online platforme prate konferencije i forume na kojima učestvuju lideri i stručnjaci iz sektora, a koje se bave nekim od problema sa kojima se suočava sektor turizma danas, razmatra se uticaj koji je globalna zdravstvena kriza imala na putovanja i turizam i diskutuje o putu oporavka, identifikujući trendove i inovacije koji oblikuju budućnost ovog sektora.

Send this to a friend