Ekonomija

Crna Gora na stranicama holandskog časopisa Waterkampioen

Novinarska ekipa holandskog nautičkog magazina Waterkampioen boravila je u Crnoj Gori u periodu od 11. do 19. maja ove godine, u organizaciji Nacionalne turističke oranizacije Crne Gore i lokalnih turističkih organizacija Budve, Kotora, Tivta i Herceg Novog.

Kao rezultat posjete, u ovom magazinu koji je jedan od najstarijih i najčitanijih časopisa o rekreaciji, turizmu, saobraćaju, transportu i životnoj sredini u Holandiji, objavljen je članak o Bokokotorskom zalivu, na osam stranica.

U članku, autor opisuje svoja iskustva prilikom krstarenja jedrilicom kroz Boku Kotorsku i duž Crnogorskog primorja, ukazujući na to da je Crna Gora zemlja koja se sve više razvija u poznatu turističku destinaciju – “nebrušeni dijamant”.

Svoj obilazak autor započinje u Kotoru, nastavljajući preko Perasta, ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe do marine Porto Montenegro, koju karakteriše veoma luksuznom, a uslugu izvanrednom, navodeći da je zbog izvanrednog položaja, ova luka postala mnogo popularna – ne samo za megajahte, već i za manje brodove i jedrilice.

Jedrilicom nastavlja put prema Herceg Novom, koji opisuje kao možda najljepše mjesto na Crnogorskom primorju. Na putu prema otvorenom moru, jedrilica prolazi pored ostrva Mamula, Plave pećine, nakon čega posjećuje Budvu, jedno od najstarijih mjesta na Jadranu.

U članku se kao najljepša ostrva gdje se može usidriti preporučuju ostrva Katić i Sveta Nedjelja kod Petrovca. Takođe preporučuje se posjeta gradskim zidinama u Kotoru koje pružaju divan pogled na Boku, te kafa u hotelu Aurora, rekonstruisanoj željezničkoj stanici. Posebna preporuka se odnosi na posjetu Vili Galeb u Herceg Novom, bivšu rezidenciju Maršala Tita.

U članku se zaključuje da je Crna Gora lijepa kao bajka.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vip-tetka
Gost
vip-tetka

Jesu li obisli smetljista pa da se zadive bas bas

PetarPan
Gost
PetarPan

Crna Gora je još uvjek neistražena za strane turiste.Jebeni rat i blokade su učinili svoje.Ali u zadnje vrijeme sve više se pominje kao dobra lokacija.Vrijeme je i mi da se okrenemo sebii svojoj DOMOVINI a ne da veličamo komšijske zaslijepljeni da su oni naši i mi njihovi…

Bosko
Gost
Bosko

Mislim da od te vile Titove nema nista !

Send this to a friend