Ekonomija

Crna Gora omiljena destinacija turistima iz Srbije

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Srbije, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore bili su domaćini predstavnicima renomiranih medija iz Srbije koji su boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u periodu od 23-26. juna.

Riječ je o predstavnicima televizije Pink, novinske agencije Tanjug, dnevnih novina Blic, Politika, Informer, Kurir, Alo, Srpski Telegraf i portala B92 i Bizlife, koji su tokom boravka posjetili Herceg Novi, Budvu i Bar, kako bi se upoznali sa novitetima u turističkoj ponudi za ovu sezonu.

Takođe, bili su gosti City groove festivala u Podgorici i svečanog otvaranja hotela Falkensteiner“u Budvi.

“Očekuje se da će ova posjeta rezultirati brojnim pozitivniim člancima o našoj turističkoj destinaciji i doprinijeti dobroj posjeti sa tog tržišta”, saopšteno je iz NTO-a.

Gosti iz Srbije su konstantno među najzastupljenjima u Crnoj Gori i prema istražovanjima NTO CG vjerni su gosti koji se često vraćaju u Crnu Goru. U prethodnom periodu, kao i tokom 2018. godine bilježemo pozitivne trendove posjeta i noćenja sa ovog tržišta.

“S obzirom na to da tokom prva tri mjeseca 2019. godine bilježimo rast dolazaka turista iz Srbije od 44 odsto, odnosno rast broja noćenja od preko 10 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine, očekujemo dobru posjećenost i tokom cijele godine”, navode u NTO.

Ova studijsku posjetu organizovali su Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, a uz podršku lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Herceg Novog, Budve i Bara kao i hotela Hilton Podgoric“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ola-la
Gost
Ola-la

Bujrum te komšije😄

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Na našu veliku žalost…

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

I pored zemljotresa i ajkula koji grizu samo srpske turiste i koje vide samo dopisnici beogradskih novina? Bogami su hrabri!

Srb in
Gost
Srb in

A tigrasti komarci?

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

E moji Srbi , nikada se nećete opametiti …

Send this to a friend