Ekonomija

Crna Gora opredijeljena da istraje u reformskim procesima

Sa konferencije

Crna Gora je čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim procesima i posvećena je stabilnosti i prosperitetu, kao i jačanju institucionalnih veza sa EU, prvenstveno kroz snažnije povezivanje sa zemljama regiona, saopštio je ministar finansija Darko Radunović.

„Dobrosusjedski odnosi ključni su za ekonomski i infrastrukturni razvoj i evropske integracije“, rekao je Radunović na otvaranju Regionalne konferencije o katastru i infrastrukturi prostornih podataka, koja je danas počela u hotelu Splendid u Bečićima.

On je dodao i da vjeruje da je to cilj svih država Zapadnog Balkana.

Radunović je naveo da je konferencija prilika da se kroz konstruktivan dijalog zajednički doprinese ubrzanju reformi i implementaciji visokih standarda u procesu evropskih integracija.

On je kazao da je zadovoljan radom Uprave za nekretnine, koja je sa Ministarstvom organizovala konferenciju, jer kontinuirano doprinosi očuvanju i unaprijeđenju dobrosusjedskih odnosa.

Radunović je saopštio da je zadovoljan što je Crna Gora domaćin tog važnog međunarodnog događaja, koji doprinosi razmjeni znanja i podstiče međusobno povezivanje zemalja regiona kroz razmjenu iskustava i dobre prakse u oblasti katastra i infrastrukture prostornih podataka.

Radni dio konferencije, koja završava sjutra, počeo je prezentacijama Uprave za nekretnine, kao i institucija Slovenije, Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Albanije i Bugarske.

Planirano je da drugog dana konferencije budu predstavljeni regionalni i međunarodni projekti, ali i da se organizuju diskusije o međunarodnoj i regionalnoj saradnji kao i vizije razvoja katastarsko–kartografskih institucija.

Send this to a friend