Ekonomija

Crna Gora ostaje snažno posvećena razvoju turizma

Vlada ostaje posvećena daljem razvoju središnjeg dijela obale, što uključuje izgradnju pratećih sadržaja u postojećim kapacitetima, u cilju doprinošenja produženju turističke sezone, ocijenio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

On se danas sastao sa regionalnim konzularnim direktorom za Evropsku južnu mrežu u Vladi Velike Britanije, Geradom McGurkom, kojem je kazao da postoje namjere za diferenciranje turističkog proizvoda.

Radulović je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, kazao da je angažovan određen broj stranih kompanija koje se bave tim pitanjem i izrazio nadu da će ta tematika privući i britanske.

On je, govoreći o aktuelnim investicionim projektima u turizmu, kazao da je zadovoljan njihovom realizacijom i izdvojio Porto Montenegro i Portonovi kao uspješne primjere.

Radulović je McGurka informisao o intenzivnim aktivnostima koje se sprovode i na polju unaprijeđenja zimskog turizma i dodao da je izrađen Prostorni plan posebne namjene za prostor Bjelasice i Komova, kojim je, između ostalog, predviđeno povezivanje planinskih vrhova žičarama, što bi rezultiralo stvaranjem jednog od najvećih ski-centara u regionu. Snažnijoj povezanosti juga i sjevera zemlje doprinijeće i izgradnja autoputa Bar-Boljare.

„Radulović je sagovornika upoznao sa studijom koja se bavi pitanjem avio-povezanosti naše zemlje, a na čijoj izradi je angažovana Svjetska banka (SB). Strateški cilj Vlade je postizanje vidljivosti Crne Gore na međunarodnoj turističkoj mapi uz očekivanje da će se u narednom periodu ostvariti povezanost sa 60-70 zemalja dnevno, na cjelogodišnjem nivou“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

McGurk je zahvalio Raduloviću na izdvojenom vremenu kao i interesovanju za namjere i planove Vlade u pogledu turizma i održivog razvoja, kao i o stanju investicionog ambijenta u Crnoj Gori

Send this to a friend