Ekonomija

Crna Gora se okrenula ka obnovljivim izvorima energije, projekti vrijedni više stotina miliona eura

Marković i Fajfer

Crna Gora i Njemačka svoje odlične političke bilateralne odnose dalje mogu da snaže dinamičnijom ekonomskom saradnjom, posebno u oblasti energetike i turizma, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i poslanika njemačkog Bundestaga Joahima Fajfera.

Marković je kazao da je fokus Vlade u prethodne tri godine bio na jačaju ekonomije, te da je ostvaren izuzetno visok ekonomski rast, a pozitivni trendovi su zabilježeni u oblastima turizma, energetike te poljoprivrede.

“Želimo da nastavimo ovim tempom u godinama koje dolaze. Doprinos tome dale bi nove investicije iz Njemačke, koje su nam važne ne samo zbog novca već i zbog znanja koje sa njima dolazi”, naglasio je on.

Crna Gora se, kako je rekao Marković, okrenula ka obnovljivim izvorima energije i u toj oblasti su trenutno aktuelni projekti vrijedni više stotina miliona eura. U kontekstu saradnje u energetici, sagovornici su istakli posebnu važnost podmorskog kabla sa Italijom.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i kandidat za počasnog konzula Crne Gore u pokrajini Baden Virtemberg Folker Ceh, razgovarano je o brojnim prilikama za investicije prije svega u turizmu.

Njemački poslanik Fajfer je posebno pozdravio članstvo naše države u NATO i ohrabrio Crnu Goru da dalje nastavi na putu evropskih integracija. Sagovornici su se saglasili da bi ove godine, tokom koje Unijom predsjedavaju Hrvatska pa potom Njemačka, mogli da imamo novi iskorak u procesu pristupanja EU.

Konstatujući da su, nakon bilateralnog susreta Markovića i njemačke kancelarke Angele Merkel 2017. godine, odnosi Crne Gore i Njemačke dobili novi impuls, premijer je značajnim ocijenio i prošlogodišnju posjetu savezog ministra ekonomije i energetike Petera Altmajera kojom prilikom je potpisan Sporazum o administrativnom partnerstvu između organa za zaštitu konkurencije.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
Aco CTBnjjcrnogorsko turecrnogorsko turePodgorica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aco CT
Gost
Aco CT

Premijer of history development MNE E viva !

Bnjj
Gost
Bnjj

A radimo za 200,300e

crnogorsko ture
Gost
crnogorsko ture

Baš ste poltroni dpsovi objavite komentare objavili ste konstataciju strah vas od gazde ili milaša i njegove murije

crnogorsko ture
Gost
crnogorsko ture

cdm sve cenzuriše što je protiv dpsa,mora da su moderatori murijaši iz ane

Podgorica
Gost
Podgorica

Koju proizvodi Milov sin Blažo

Pedja *
Gost
Pedja *

Bolje da smo se okrenuli litijama , koja se tu energija gubi .

Juhu
Gost
Juhu

A ne mozemo ni bandere pokrit a ne blažnu energiju

Eho
Gost
Eho

Jesmo,okrenuli smo SE obnovljivim izvorima energije koje finansiraju gradjani preko naduvanih racuna za struju!

Send this to a friend