Ekonomija

Crnogorci zadovoljni kvalitetom i cijenama usluga operatera

ilustracija

Građani u Crnoj Gori zadovoljni su elektronskim komunikacionim uslugama koje im pružaju operatori u našoj državi. Naime, istraživanje koje je sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) u saradnji sa agencijom za ispitivanje javnog mnjenja “Damar plus”, pokazalo je da je većina građana zadovoljna kvalitetom elektronskih komunikacionih usluga, kao i njihovim cijenama.

Kvalitetom usluga fiksne telefonije generalno je zadovoljno 82,2 odsto ispitanika. Najviši stepen zadovoljstva korisnika uslugama fiksne telefonije vezan je za lokalne čak 83,3 odsto i međugradske pozive 80,6 odsto.

Crnogorci su zadovoljni i kada su cijene lokalnih i međugradskih poziva u pitanju, dok je cijenama usluga u fiksnoj telefoniji zadovoljno 72,6 odsto ispitanika. Primjetan je višegodišnji trend pada broja prijavljenih smetnji u korišćenju usluga fiksne telefonije, a zadovoljstvo brzinom otklanjanja prijavljenih smetnji izrazilo je 75,4 odsto korisnika. Većina ispitanika nema primjedbi ni na cijene mobilnih usluga.

“Cijenama mobilnih usluga zadovoljno je 63,6 odsto ispitanika. Korisnici mobilnih usluga u Crnoj Gori, kada su u pitanju cijene pojedinih usluga, najveći stepen zadovoljstva iskazuju cijenama telefonskih poziva (63,9 odsto) i SMS poruka (60,2 odsto)”, navodi se u saopštenju EKIP-a.

Dodaje se i da je prisutan porast broja korisnika rominga i onih koji u romingu koriste usluge interneta. Istraživanje je pokazalo trend blagog porasta broja građana Crne Gore koji prate TV programe preko nekog od provajdera. Tako, TV programe preko provajdera prati 78,5 odsto, dok 15,8 odsto anketiranih TV program prati putem besplatnog terestrialnog signala. Kvalitetom slike koju pruža TV provajder zadovoljno je 92,5 odsto ispitanika.

Broj građana Crne Gore koji imaju mogućnost da u domaćinstvu koriste internet je u porastu i sada 70,4 odsto populacije ima takvu mogućnost.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Banjo
Gost
Banjo

Telenor ima ubedljivo najbolju ponudu i cijene.

xyz
Gost
xyz

Zbog toga ih je kupio PPF

Wabyske
Gost
Wabyske

Sto anketari samo nijesu obisli predstavnistva operatera da vide redove korisnika koji podnose zalbe. Ovo bi bio dovoljan indikator, da ne govorim o broju poziva na brojeve tila 1500. Internet je takav da kad se oblak pojavi iznad grada, konekcija opada drasticno.

high
Gost
high

Ovi u EKIP/u ne rade u interesu drzave i naroda nego ih operateri podmicuju tako sto im kod sebe zaposljavaju rodjake i prijatelje. Sramotno je kako ne rade nista da nas zastite od svakodnevne pljacke i maltretiranja. Meni je T-com naplatio 6-7 Eura SMS-ove koje je njihova firma meni slala…..a ja ih nisam ni otvorio. Zalbu mi nisu usvojili. U… Više »

xyz
Gost
xyz

Bravo za ekip ! Koliko ste para dobili od operatera ? Umjesto da nas stitite od lopova vi ih branite necinjenjem ! Imamo najgore i najskuplje usluge u Evropi ! Nijedan operater nema VoLte mrezu a papreno ih placamo !

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

e da mi je vidjet ko vam je to reka

Nebitno
Gost
Nebitno

*Anketa sprovedena na 1000 ljudi zaposlenih u telekomu, telenoru i m-telu. Znaci da očekujemo poskupljenje usluga uskoro

Bomi
Gost
Bomi

Mobilna mreza 067 dobra….fiksna mreza skupa….sto ce pretplata za kucni tel….pa zar ne bi bilo dosta na nase plate i penzije placati samo racun….svi imamo kuci telefone….bilo bi dosta para u budzetu

Primorac
Gost
Primorac

Najsporiji internet u evropi
Optika rijetkost

Drnik
Gost
Drnik

Primorac prijatelju dragi. Do polovine januara 2018 optika je bila vrh bar kod mene. Od tada vjeruj mi losija od obicnog adsl. Zvao sam ih 4-5 puta i nista nisu uspjeli uraditi.

podrumar
Gost
podrumar

A kako vas nije sramota da ovo javnonkažete?

eeee
Gost
eeee

Sve su ovo procenti od njih mozda desetak koji su bili dokoni pa odgovarali na njihovu anketu. I mene su zvali pa nisam imao vremena i zivaca za njihove egzibicije. Ko je to zadovoljan cijenama u ovoj zemlji, brzinom interneta, izborom i brojem tv kanala, ….???????? Zasto lazete svaki dan ovaj narod Ekip, Damar, CDM, …. Dovoljni su i komentari… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ne da su loši, nego ne mogu da se odlučim ko je gori od koga. Uz to su cijene najveće u Evropi. Kad se pojavio M-tel mislio sam da će nešto da promijeni ali se i on uklopio. Sve u svemu katastrofa.

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Lazzzz

Mila
Gost
Mila

Bajke. Dokle? Ko u ovo može da povjeruje?!

Send this to a friend