Ekonomija Naša zemlja sve atraktivnija turistička destinacija

Crnogorska turistička ponuda predstavljena u Parizu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je turističku ponudu na događaju za medije „City Breaks“ u Parizu.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije, Crna Gora je sve atraktivnija turistička destinacija za francusko tržište.

“Ono što je posebno značajno za Crnu Goru je što Francuzi dolaze tokom cijele godine, a značajan je i broj francuskih turista koji posjećuju sjever naše zemlje. Tokom ove godine, bilježi se rast sa ovog tržišta. Od početka godine do kraja avgusta u Crnoj Gori je u kolektivnom smještaju (hoteli i slični smještajni kapaciteti) boravilo 9,3 odsto više turista iz Francuske koji su ostvarili 5,7 odsto više noćenja. U strukturi turističkog prometa tokom osam mjeseci ove godine turisti iz Francuske učestvovali su sa 6,3 odsto u dolascima stranih gostiju, odnosno 8,1 odsto u broju noćenja. Francuski turisti nalaze se na trećem mjestu u strukturi ostvarenih noćenja inostranih turista”, ističe se u saopštenju.

“City Breaks” radionica koju organizuje Baltus Communications agencija za odnose s javnošću i marketing jedna je od najbolje posjećenih u Francuskoj i Holandiji.

Radionica je prilika da se u jednom danu uspostavi saradnja sa novinskim agencijama, novinarima, blogerima i fotografima, u cilju promocije destinacije i crnogorskih gradova.

Na radionici je učestvovalo oko 100 agencija specijalizovanih za turizam i putovanja.

Send this to a friend