Ekonomija

Crnogorski aerodromi spremni za sezonu

Danilo Orlandić

Tokom 2018. godine, sudeći prema najavama, Aerodromi Crne Gore opslužiće gotovo 300 hiljada putnika više nego rekordne 2017. godine. U susret predstojećoj ljetnjoj sezoni, u jeku su pripreme kako bi se putnicima pružio veći komfor ali i da bi radnici Aerodroma Podgorica i Aerodroma Tivat efikasnije obavljali svoj posao, najavio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Prema njegovim riječima u narednih nekoliko dana, na oba aerodroma stižu novi elevatori, stepenice kao i kontradiverziona oprema.

On je istakao i da će radnici na crnogorskim aerodromima od ove ljetnje sezone nositi univerzalnu odjeću.

“S obzirom na pojačan saobraćaj tokom ljetnjih mjeseci Aerodromi Crne Gore su objavili konkurs za prijem sezonskih radnika na Aerodromu ,a uskoro ćemo isto učiniti i za potrebe Aerodroma Podgorica. Nakon završetka konkursa, shodno međunarodnim standardima i pravilima, odabrani kandidati će proći sve neophodne obuke kako bi stekli licence koje su potrebne za rad u vazdušnim lukama”, izjavio je Orlandić.

On je podsjetio da su u proteklih 10 godina, samo za poreze i doprinose zaposlenih, a.d. Aerodromi Crne Gore uplatili u budžet oko 70 miliona eura i da se sve obaveze izmiruju redovno.

“Uspješan rad Aerodroma Crne Gore se dakle, pozitivno reflektuje ne samo na crnogorski turizam, već i na punjenje budžeta po svim osnovama”, zaključio je Orlandić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Sve li je lijepo na pricu, na aerodromu Tivat nema nego 5 stolica da se sjedne, toaleti

miga
Gost
miga

Koliko ja vidim iz teksta vrše se pripreme,stiže oprema..itd – znači nijesu još spremni?

NINDŽA Pipun
Gost
NINDŽA Pipun

Danilo legendo, podrška za ovog mladog i uspješnog čovjeka!

Send this to a friend