Ekonomija

Crnogorski pasoš nije na prodaju

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović kazao je da crnogorski pasoš nije ne prodaju, već da će projekat ekonomskog državljanstva, koji je juče usvojila Vlada, obezbijediti našoj zemlji ekonomski razvoj.

<<<Za crnogorsko državljanstvo pola miliona eura<<<

Na pitanje novinara kako će Crna Gora zakonski onemogućiti da u zemlju uđe prljavi kapital i kakve je koristi od toga što je Taksin Šinavatra dobio crnogorsko državljanstvo imala država Simović je odgvorio da Crna Gora kroz realizaciju takvog jednog projekta, a to nije projekat prodaje pasoša, “nije to projekat prodaje državljanstva, nije to projekat želje da se valorizuje pasoš crnogorski, koji ima svoj posebni kvalitet kao države koja je u sastavu Šengen zone, nego je to projekat koji treba da obezbijedi ekonomski razvoj Crnoj Gori. To je projekat sa koji, vjerujem, možemo značajno da ubrzamo i ispunimo ekonomske kriterijume, koji su takođe sastavni dio naše EU obaveze i agende”.

Prema njegovim riječima kada se ulazi u porodicu evropskih naroda potrebno je ispuniti i političke i ekonomske kriterijume.

“Učiniti naše društvo bogatijim, smanjiti stopu nezaposlenosti, zaposliti mlade ljude, razviti sjever Crne Gore, uravnotežiti regionalni razvoj i to je upravo smisao ovog ekonomskog projekta, koji je realizovan i u nekim evropskim državama. Naša ambicija je da u komunikaciji sa evropskim partnerima uspostavimo takve mehanizme koji će biti garancija takvih ciljeva, koji će imati svoju ročnost. Kazali smo dvije do tri godine i kazali smo određeni broj izdatih državljanstava i kazali smo ne kao prosta prodaja pasoša, već kao realizacija razvojnih programa”, objasnio je Simović.

Na bazi tih sredstava Vlada će, dodaje on, formirati posebni fond za razvoja sjevera Crne Gore.

A šef delegacije Evropske Unije u našoj zemlji Aivo Orav poručuje da crnogorska Vlada treba vrlo pažljivo da razmotri ovaj projekat, kako ne bi stvorila prepreke na putu ka EU.

“Pažljivo pratimo ovu diskusiju u Crnoj Gori tokom prethodne godine. Naše su pozicije jasno saopštene Vladi Crne Gore. Čuli smo za jučerašnju odluku Vlade Crne Gore o ekonomskom državljanstvu i naše je razumijevanje da to nije konačna odluka, već da je Vlada ovlastila nadležne institucije da procijene izvodljivost ovog koncepta, pa da će konačna odluka biti donesena u oktobru. Naša pozicija je da Vlada vrlo pažljivo razmotri ovo pitanje da ne bi stvorila neke prepreke za Crnu Goru u kontekstu integracija u EU”, poručio je Orav.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
roko
Gost
roko

ko ima para da plati i dobicega ko nema para da plati na azil

ron.de.jeremy
Gost
ron.de.jeremy

Ekonomsko drzavljavnstvo nije nista drugo nego prodaja pasosa

Nele K.
Gost
Nele K.

Crnogorski pasoš nije na prodaju! A koliko nudite?

Pjer
Gost
Pjer

To nije prodaja pasosa recimo dodje covjek kod nas ulozi 2 meleona eura cistig para i dobije nas pasos.Tako mozes svudje u svijetu samo zavisi koliko se para dje trazi.Ovi se pogresno izrazavaju koja prodaja ljudi moji.

Baranin
Gost
Baranin

😂😂😂😂😂😂😂😂

Sezonac
Gost
Sezonac

Nije šija nego vrat…

Siki
Gost
Siki

Lepo nam covjek kaze da se ne zezamo sa prodajom pasosa. Kako smo to zamislili da drzimo pasose na tezgu. Ima Evropa kontra mijeru za nasu sprdnju. Ubrzo ce nam ukinuti šengen, i zdravo djaci

off
Gost
off

jel ovo makrovic izjavio da je crna gora u sengen zoni hahah. nisam znao. od kad to

Siki
Gost
Siki

Blago nama š njim.
Bananas drzava.

Toni
Gost
Toni

Ne zna čovjek šta je šengen zona, prosto jednostavno.

Vojo
Gost
Vojo

Otkad smo to u Šengen zoni, ni Hrvarsku još nisu primili iako je u EU ?

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Ako se necemu stavi cijena i moze se kupiti onda valjda jeste na prodaju,ili sam ja to do sad pogresno razumio…

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Црна је судбина државе која свој економски развој базира на продаји држављанства. А давајте слободно и спуштите цијену више ми је потпуно свеједно. Убили сте ми за ових 30 година и потоњу наду да ће ЦГ бити нормална држава. Сад се борим да спасим што се спасит може и надам се независности Боке, а ви остајте и сву ви срећу… Više »

Pjer
Gost
Pjer

Podrzavam

Jenefer
Gost
Jenefer

A nema srece u tom cjepkanju i razdvajanju, prijatelju..no da se u necemu vise slozimo i pameti dozovemo..sve nam je u raskolu i rasulu..razumijem te i dijelim razočaranje, do toga da strahujem kakvu buducnost moja djeca mogu imati u ovoj zemlji, ali ne znam da li je resenje u izolaciji..

Oxygen1
Gost
Oxygen1

Pa to je jedini nacin da umete na foru pare.Sve ste prodali a pasos ne date…licemjerno.

Zoran
Gost
Zoran

Emonomski razvoj reče li Milutine….evo se razvismo za ovih 30 godina da nam sve puca, po nama najviše. Śedi 1 Milutine

Razocaran
Gost
Razocaran

U dugogodisnjoj ISTORIJI C.Gore,NE postoji ,od Opstine pa do vrha Drzave,FUNKCIONERA ,Koji je Davao vise LAZNIH obecanja of ovoga Simonovica.

Munjozis
Gost
Munjozis

Ima Talja

Apolitičan
Gost
Apolitičan

Svuda postoji ekonomsko drzavljanstvo pa što ne bi i kod nas a vi novinari malo pročitajte zakone u svijetu.

Roro
Gost
Roro

A dje to stručnjaku??U EU???

Aritis
Gost
Aritis

Austrija npr?
Jedino sto tamo obicno se mora investirati 1-2miliona i te pare se ne mogu uzeti nazad.

Gradjanin Kejn
Gost
Gradjanin Kejn

Nije na prodaju ko je tu antidrzavnu laž plasirao??!!! Mora da je opzicija. Već daš 500 tisuća € i nosiš. Sram ih bilo!

LJUTA...
Gost
LJUTA...

Kopirajte zakon od emirata i naucite vise da nije sve na prodaju…

sonnyy
Gost
sonnyy

Pasoš možda i nije za prodaju, a kakva je situacija sa obrazom…

Numanović
Gost
Numanović

Nije na prodaju ali se moze kupiti.

Send this to a friend