Ekonomija

Crnogorski privrednici na sajmu u Sloveniji

Crna Gora je zemlja partner 52. Međunarodnog sajma preduzetništva – MOS u Celju, Slovenija, koji će se održati od 10. do 15. septembra, saopšteno je iz Privredne komore.

Kako ističu, riječ je o veoma značajnom privrednom događaju na kojem će se predstaviti više od 1.500 izlagača iz 34 države i koji će, kako se očekuje, privući preko 100.000 posjetilaca.

“Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Ministarstvom kulture, NTO i Investiciono-razvojnim fondom organizuje nastup oko 40 crnogorskih kompanija i institucija na nacionalnom štandu površine 525 kvadrata. To će im omogućiti kvalitetnu prezentaciju proizvoda, da pospiješe postojeće i steknu nove poslovne kontakte, te kvalitetnije pozicioniranje domaćih brendova i mogućnost rasta izvoza”, dodaju oni.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović govoriće na otvaranju Sajma.

“Sajam je podijeljen u pet segmenata: MOS Dom (izgradnja i renoviranje), MOS Tehnika (zanatska i industrijska oprema i materijali), MOS Tur (turizam i hrana, oprema za kampovanje), MOS Biz (poslovne usluge i poslovne mogućnosti u inostranstvu) i MOS Plus (opšti proizvodi za potrošnju). Manifestacija je propraćena predavanjima, događajima i radionicama iz različitih oblasti. U okviru Sajma biće organizovani međunarodni forum privrednika naše zemlje, Slovenije, Srbije i Hrvatske, prezentacija crnogorskih potencijala i bilateralni sastanci, dani poljoprivrede, investicija, preduzetništva i turizma Crne Gore, kao i posjeta preduzećima države domaćina”, objašnjavaju oni.

Uporedo sa Sajmom, održaće se Dani Crne Gore u Ljubljani, u okviru kojih će biti organizovan poslovni forum sa slovenačkim privrednicima, kao i bogat kulturno-umjetnički program.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prcko
Gost
Prcko

Čuješ oprema za kampovanje. Ma kakvo bre kampovanje, zar niste juče pročitali da su na ušću Bojane divlji kamperi koji smetaju još divljijim kućicama na Bojani. Iste je policija rastjerala u više navrata. A vi prodajete opremu za kampovanje. Prvo morate da se konsultujete sa policijom i vlasnicima kućica na Bojani, pa ćete vidjeti da li smijete prodavati opremu za… Više »

Send this to a friend