Ekonomija

Crnogorski proizvođači na Međunarodnoj izložbi rakija u Puli

Proizvođači rakija iz Crne Gore posjetiće Pulu gdje će prisustvovati Međunarodnoj izložbi rakija i konferenciji o rakijama koja će trajati do 30. marta.

Grupa proizvođača će posjetiti Hrvatsku uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kako su kazali iz resora, za crnogorske proizvođače koji se bave proizvodnjom malih količina alkoholnih pića na tradicionalan način, ovo putovanje je prilika da se bolje upoznaju sa najnovijim trendovima u proizvodnji rakija i drugih alkoholnih pića.

Najavljeno je da će konferencija okupiti renomirane svjetske stručnjake iz oblasti proizvodnje alkoholnih pića, a osim predavanja, izložbeni dio manifestacije biće posebna prilika za razmjenu iskustva, edukaciju i povezivanje proizvođača.

Crna Gora je sredinom 2016. godine usaglasila propise sa važećom EU legislativom u pogledu proizvodnje, kategorisanja i označavanja jakih alkoholnih pića. Navedenim zakonskim rješenjem definisano je da su mali proizvođači oni koji proizvode do 500 litara jakog alkoholnog pića na godišnjem nivou.

Voćne rakije i ostala jaka alkoholna pića tradicionalno se već vjekovima proizvode na našim domaćinstvima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
STEVEN VAN MOL
Gost
STEVEN VAN MOL

Šljiva, najljepša i najbolja rakija, ali opasna u većim količinama…. Radi te jače nego kokain. Jednom, zamalo, zbog nje ne izgubih glavu.

Markoni
Gost
Markoni

Nisi dunju proba’..ni primac nije sljiva njoj

STEVEN VAN MOL
Gost
STEVEN VAN MOL

Jesam Markoni i dunju. Dobra je i ona. Odkud ti moje prvo ime?

Stari alkos
Gost
Stari alkos

Mne od ove nase glava uvijek boli

Send this to a friend