Ekonomija Bečić u Sloveniji

Crnoj Gori prijeko potrebne fabrike i oživljavanje industrije

Bez ikakve sumnje, Crnoj Gori su prijeko potrebni ovakvi pozitivni primjeri, fabrike koje će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta, kazao je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, tokom radne posjete Sloveniji, gdje je otputovao na poziv direktora kompanije “ROTO”, Štefana Pavlinjeka. 

Kako su saopštile Demokrate, Bečić je kazao da se efikasna ekonomija i dinamični razvoj privrede može se postići samo vraćanjem proizvodnje na primarno mjesto.

“U tom cilju, potrebno je preduzimanje konkretnih mjera koje će dovijesti do obnavljanja proizvodnja i razvoja malih i srednjih preduzeća. Crna Gora mora ići u korak sa savremenom Evropom i svijetom, te usvajati moderne standarde iz oblasti ekonomije i industrijske proizvodnje. Oživljavanje industrije je objektivna potreba crnogorskog društva”, istakao je lider Demokarata.

Dodao je da oživjeti industriju znači podstaći i i ubrzati ekonomski rast i razvoj na održivoj, a ne fiktivnoj osnovi.

“Pokretanjem industrijske proizvodnje promijenila bi se i struktura spoljnotrgovinske razmjene. Time bi naša zemlja postala pogodno tlo za primjenu inostrane tehnologije i znanja. Sa druge strane, iz nje bi izašlo što više proizvoda, više faza obrade i što više inovacija, poslovnih i drugih ideja koje bi afirmisale našu državu na regionalnom i međunarodnom tržištu”, ocijenio je Bečić.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika Boris Bogdanović, poslanik Danilo Šaranović i predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević.

Demokrate ističu da kompanija “ROTO” predstavlja pravi primjer uspješne i savremene firme, prema najvišim evropskim standardima, koja je usmjerena na proizvodnju. O tome, kako navode, najbolje govori podatak da kompanija sadrži sve faze poslovnog ciklusa, od razvoja proizvoda do proizvodnje, preko marketinga, te prodaje i servisiranja. Kompanija se bavi proizvodnjom komponenti za auto-industriju, nautiku, industrijske mašine, te djelova koji imaju široku primjenu u ekologiji, građevinarstvu, poljoprivredi i sportu. Firma ima proizvodnju u četiri zemlje i prodaje više od 4.000 različitih proizvoda u čak 50 država širom svijeta.

U društvu eksperta za lokalnu samoupravu Slovenije Ivana Pristovnika i Pavlinjeka, Bečić je obišao i Međunarodni poljoprivedno-prehrambeni sajam Agra 2019, koji se održava u Gornjoj Radgoni i slovi za jedan od najznačajniji poljoprivredno-prehrambenih sajmova u Evropskoj uniji i zemljama u okruženju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
velimir1966
Gost
velimir1966

Propalo se!
Za cije ime ide ovaj i ko ga finansira!

Garema
Gost
Garema

Bečo stize na poziv…

Bnjj
Gost
Bnjj

U Slo svako mjesto ima fabriku bilo selo bilo manji grad ako nema fabriku onda ima zadrugu opet Slovenija je za nas Zapadna Evropa a li i njihovi radnici odlaze u Austriju ili Švajversku ipak Slo ima povećanje stanovnika i hvali joj mnogo radnika

marius
Gost
marius

A za cesa ce nama fabrike, Svjedoci smo da se citav svijet buni protiv zagadjivaca vazduha,a fabrike to i jesu, Mi kolka smo velika zemlja, da je srece, zivjeli bi dobro samo od turizma i poljoprivrede. No da bi se od toga dobro zivjet moglo ,treba radit, a ne po vazdan politicit.

Moraca
Gost
Moraca

Treba nam makar 10 fabrika sa minim 200 uposlenih ljudi i to da se otvore za 6 mjeseci sa bi se vidjela neka slika u CG ovo sad je samo preživljavanje !.

Svjefol
Gost
Svjefol

Ova druzina sve zna, blago nama s njima.

PetarPan
Gost
PetarPan

Bečiću ne filozofiraj šta bi ti proizvodio i da budeš konkurentan sa onim ko je već odavno lider na tržištu.Dok smo mi ratovali oko međa drugi su radoli.Treba da se vratimo čobanluku za to smo stvoreni,a i profitabilno je ekološki zdravo meso ima cijenu na tržištu…

Bnjj
Gost
Bnjj

Možemo razvit industriju nameštaja i rudarstvo tu se može na hiljade radnika zaposlit i da minimalna plata bude 500e

Primorje.
Gost
Primorje.

Ee sad je kasno. ” Tesko je bit’ domacin u siromasnu kucu” . Lijepo bi bilo da se moze zivjet samo od turizma. Imamo fantasticno primorje, plus Taru, Zabljak, Kolasin itd. Itd. Ali realno, sta ima sve da ponudi Grcka, Spanija itd. Pa mogu li zivjet samo od turizma? Tesko, tesko..

Bnjj
Gost
Bnjj

Grčka i Španija imaju i industriju i poljoprivredu u tim zemljama se sve obrađuje a kod nas 70%je zaraslo u korov

Fileopg
Gost
Fileopg

Viši nivo sagovornika je ima oni Mila(n)čić kad je kombijom obilazijo Evropu pronoseći istinu o pravednosti ruske i srpske politike, a nepravednosti politike NATO pakta.

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

ObilaziJo KombiJom..Ajde polako..

Send this to a friend