Ekonomija

CUP: Samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu politiku

Kako se nalazimo pred sam kraj predizborne kampanje, koristimo priliku da ponovo ukažemo na neophodnost uspostavljanja Socijalnog dijaloga u Crnoj Gori koji je dugo vremena marginalizovan i stavljen po strani, poručuju iz Crnogorskog udruženja poslodavaca.

Kako ističu, s obzirom da su svi politički učesnici svoje programe temeljili na obećanjima socijalnog karaktera, ohrabrujemo sve buduće konstituente vlasti da odmah nakon formiranja nove Vlade uspostave inkluzivni Socijalni dijalog i drugačiji pristup saradnji izmedju Vlade, poslodavaca i sindikata, afirmišići pristup da samo jaka privreda omogućava jaku socijalnu državu.

“Crnogorsko udruženje poslodavca kao najače udruženje privrede, vjeruje da će nova vlada imati dovoljno demokratskog kapaciteta i volje da pokrene stvarni a ne simulirani socijalni dijalog, na opšte dobro čitave zajednice, jer nas očekuju izvjesne socio-ekonomske reforme”, navode oni.

Iz CUP-a poručuju da posebno pozdravljaju sve dobronamjerne političke subjekte koji afirmativno gledaju na uspostavljanje novog socijalnog dijaloga, zasnovanog na reprezentativnim predstavnicima vlasti, sindikata i poslodavaca.

“Crna Gora treba da radi, stvara i razgovara, zato i poručujemo „Radom do boljitka, dijalogom do naprekta“”, zaključuju.

Send this to a friend