Ekonomija

Da li ste i Vi među onima koji se nikada nijesu oprobali na svjetskoj berzi? Evo besplatne prilike!

Mjesto gdje se susrijeću ponuda i tražnja, gdje oni koji imaju višak sredstava traže one kojima ta sredstva nedostaju, mjesto nadanja i stremljenja, oduševljenja i razočarenja, mjesto velikih potencijalnih dobitaka i potencijalnih gubitaka.

KapitalRS, svim čitaocima CDM-a daje priliku da se potpuno besplatno i bez ikakve obaveze oprobaju u trgovanju na najuzbudljivijem tržištu na svijetu.

Prijavite se ovdje.

Finansijska tržišta (svjetska berza) vuku svoje začetke iz ranih faza civilizacije ali se u modernom smislu povezuju sa italijanskim bankarstvom iz doba renesanse.  Italijanska riječ „banca“, označava klupu na kojoj su prvi finansijski posrednici primali vrednote i izdavali potvrde o njihovom prihvatanju na čuvanje.  Ubrzo se shvatilo da te potvrde mogu da imaju mnoge druge korisne funkcije – kao sredstvo plaćanja, kreditiranja, obezbjeđenja za izvršenje obaveza itd.

Izađite na svjetsku berzu preko KapitalRS-a potpuno besplatno. Prijavite se ovdje.

Osnovna podjela (finansijskih) tržišta, s obzirom na predmet trgovanja, bila bi na tržišta realne aktive, odnosno ugovora vezanih za nju (plemenitih i drugih metala, usjeva, energenata) i finansijske aktive (akcija, obveznica).

Moderno trgovanje preko interneta

Savremene tehnologije i napredni vidovi komunikacije pojednostavili su i ubrzali način(e) izlaska na finansijska tržišta i time umanjili značaj i ulogu finansijskih posrednika. Kao posljedica, drastično su opali transakcioni troškovi pa glavni argument finansijskih posrednika postaje kako da ponude što niže troškove trgovanja i bolje uslove za izlazak na finansijska tržišta.

Ne učestvovati na finansijskim tržištima znači biti izopšten iz svijeta koji je pokretač modernih ekonomskih tokova.

 

Send this to a friend