Ekonomija

Marković: Danilovgrad opština koja može biti primjer ukidanja biznis barijera i tretmana investitora

Premijer Duško Marković ocijenio je da je opština Danilovgrad primjer opštine po ukidanju biznis barijera i tretmanu investitora i to ne samo danas već u čitavoj protekloj deceniji.

“Danilovgrad je primjer kako se stvaraju uslovi za investiranje na ovom prostoru. Godine 2010. godine dobili ste i priznanje OEBS-a u tom smislu, a danas se to potvrđuje konkretnim primjerima i već opipljivim rezultatima. Danas opština Danilovgrad može biti primjer drugim lokalnim zajednicama kako treba smanjivati i ukidati biznis barijere, kako investitore treba oslobađati dodatnih troškova i dažbina u interesu razvoja opštine i kvaliteta života njenih građana”, rekao je Marković na kraju radne posjete Danilovgradu.

Predsjednik Vlade je, govoreći o Danilovgradu, rekao da će skorim završetkom rekonstrukcije starog puta ka Podgorici i gradnjom bulevara postati još dostupniji i da će kvalitetne saobraćajnice od Danilovgrada u svim pravcima donijeti mnogo dobroga za svakog žitelja ove opštine.

Posebne pohvale predsjednik Vlade je iskazao rukovodstvu Danilovgrada, na čelu sa predsjednicom Opštine Zoricom Kovačević zbog uspjeha u stabilizaciji javnih finansija i odgovornom odnosu prema javnom novcu što mu je lokalna samouprava obećala prilikom posjete u decembru prošle godine.

“Danas sam čuo zaista impresivne rezultate o smanjenju duga za preko 1,3 miliona eura, o izvršenju budžeta preko stotinu posto, takođe punoj realizaciji kapitalnog budžeta. Čestitam vam na tom naporu”, rekao je premijer.

Vlada podržava proglašenje rijeke Zete parkom prirode

Marković je čestitao rukovodstvu Danilovgrada na odluci da proglasi rijeku Zetu parkom prirode rekavši da Vlada takav stav podržava u potpunosti.

“To je odluka budućnosti, to je vizionarstvo, to nije samo odluka jedne opštine koja želi sebično da čuva svoj prirodni potencijali. To je poruka za sve u Crnoj Gori, to je poruka i za druge u regionu da je na sceni vrijeme u kojem moramo da se pažljivije odosmo prema našem životnom okruženju, gdje moramo da čuvamo naše resurse zbog napih potomaka i generacija koje dolaze, da na bazi takvog pristupa i takvih resursa obezbijedimo trajnu i sigurnu budućnost našim pokoljenjima. Vlada će već naredne nedjelje, nakon odluke Skupštine opštine Danilovgrad, prihvatiti tu odluku i svi ćemo zajedno raditi da ovaj prostor učinimo još ljepšim, sadržajnijim i komforniji za građane”, rekao je predsjednik Vlade.

Obnova elektromreže, novi hipermarket, rekonstruisani stadion

Marković je tokom radne posjete Danilovgradu obišao dalekovod Slap kojim se snabdijeva 1.400 domaćinstava u Bjelopavlićima, a čija je revitalizacija počela ovog mjeseca i rekonstruisani gradski stadion.

Na kraju posjete premijer je sa predsjednicom Opštine Zoricom Kovačević i predsjednikom kompanije Voli Draganom Bokanom položio kamen-temeljac novog hipermarketa ove kompanije.

“Želim da čestitam kompaniji Voli i njenom predsjedniku na ovom projektu, na njegovoj spremnosti i odlučnosti da izgradnjom ovakvih projekata i širenjem biznisa u cijeloj Crnoj Gori prati ukupnu politiku crnogorske Vlade koja je usmjerena na dobro zemlje i naravno dobro njenih građana. Zaista Vam hvala ne samo što širite svoj biznis širom Crne Gore, nudite nove prilike za građane, nego i doprinosite ukupnoj razvojnoj afirmaciji Crne Gore kao prestižne investicione destinacije”, rekao je Marković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srećko
Gost
Srećko

Put do Spuža je trebao biti završen do Nove godine,a oni ni mrdnuli.Lažem okresali su grane cijelom trasom i to je to,ne zaboravimo Nova je za mjesec i kusur.

Dule
Gost
Dule

50 000 Nezaposlenih je na Biro rada

Danilovgradjani
Gost
Danilovgradjani

Sto se tice stadiona njegpvo ime je Stadion ^ Brace Velasevic^. To je familija iz Bjelopavlica koja je dala gradu cetiri gradonacelnika i koja je omladini Danilovgrada prije sto i nesto godina poklonila svoju zemlju da se bavi sportom.

Pjer
Gost
Pjer

I pored dobre volje ne vidim neki napredak tamo
Jedino sto Iskra igra bolje

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

..Reče Premijer i upade u rupu ispred Opštine ‘Dolće Gabana’

Micko
Gost
Micko

Xaxa rekonstruisali stadion za milion i 400 hiljada. Bolje da su ga srušili do temelja i napravili novi pošto se za 1,4 miliona moze napraviti moderan stadion od 5000 mjesta… Ne znam ko se odje ugradio ali se dobro ugradio…

Svi mi
Gost
Svi mi

Hahahahahah e jeste pravi primjer Crne Gore. Goreg naroda i raspanutijeg grada od Danilovgrada nema. Tamo i pas od tih ljudi bjezi.

Mo1911
Gost
Mo1911

Ajde molim te, od tebe pas bjezi vjerovatno, pa mislis da bjezi od svih.

Dusan
Gost
Dusan

A ti primjer kako iskoristiti poziciju za licnu korist..

Top
Gost
Top

Hahahahshahhaahahaha

Send this to a friend