Ekonomija

Davidović: Mislim da ćemo imati još jednu rekordnu turističku godinu

Damir Davidović

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i održivog razvoja Damir Davidović kaže da će Crna Gora imati još jednu rekordnu turističku godinu.

“Nezvanični podatak koji smo dobili od turističkih organizacija govori da je na današnji dan 39 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine. Sezona još nije gotova. Sa podacima kojima raspolažemo u julu i dio avgusta, vidimo da smo već jedno 600.000 noćenja u plusu, da je jedno 200.000 turista više, da prihodi rastu po stopi od četiri do pet procenata, tako da mislim da ćemo iza nas imati još jednu rekordnu turističku godinu”, kazao je Davidović nakon sjednice Odbora turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore.

Objašnjava i šta je uslovilo ovaj rast.

“Rast su uslovili bolja promocija, brojne investicije, ove godine su otvorena 44 nova hotela, sa 3.600 kreveta, ponuda je sve bogatija. Jedan dio manifestacija smo izmjestili u predsezonu, postsezonu, velikih investicija, kako u saobraćajnu infrastrukturu, skijališta. A i Crna Gora je sve više atraktivnija turistička destinacija, imamo razloga da budemo optimistični i za ubuduće”, ocijenio je Davidović.

Smatra da je Crna Gora konkuretna kada su u pitanju cijene.

“Imamo ukupan spektar ponude u Crnoj Gori, od najekskluzivnijih mjesta, do onih koji ostvaruju prosječna primanja”, naveo je Davidović.

Privrednici su iznijeli probleme sa kojima se suočavaju godinama i koji se moraju sistemski rješavati, počevši od smještajnih kapaciteta, infrastrukture…

“Imamo problema o kojima već dugi niz godina razgovaramo. Meni je drago da na ovoj sjednici nijesmo govorili o problemu buke, iako ona nije još u potpunosti riješena, ali je stanje neuporedivo bolje nego prethodnih godina. Imamo problem komunalne uređenosti. Radna snaga je jedan veliki izazov, posebno imajući u vidu koliko brzo Crna Gora raste kao turistička destinacija”, zaključio je Davidović.

S.Đ.

33

avatar
1000
25
8
0
 
29
BnjjtschugoGarfildGarfildLSCG
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Uhljeb koga mi plaćamo da govori neistine to sve treba u privatni sektor pa da vide kako je živjet u Cg

Garfild
Gost
Garfild

Ozbiljan kadar…sposoban..ali za malo

LSCG
Gost
LSCG

Iznimno simpatičan čovjek !!!

Sunce
Gost
Sunce

Kad je dobio stan od opstine i to mu je rekordna godina jer je odma presao u drugu firmu.Pa sve ispocetka…

Trt milojka
Gost
Trt milojka

Ja vjerujem sta ovaj prica, nevjerujem svojim ocima.

Sunce
Gost
Sunce

Kako si zabrekao od kako se ne hranis kuci

Bati
Gost
Bati

Odlicno, znaci da ocekujemo povecanje plata minimum 15-20% od sledece godine??

Mrgud
Gost
Mrgud

Bice zarade .ali za koga .za nas sirotinju ne .milijarde da zarade mi to necemo osjetit .vukovi nikad siti . . . .e moj narode . . .primitivni .

.i ja sam jedan od ove sirotinje . .

Delboj
Gost
Delboj

Rekordna valjda moze da bude samo jedna.

Sova
Gost
Sova

Tako je! Rekord se jednom postavi i nema više obaranja. Neko misli da je Sergej Bubka imao više od 20 rekorda, ali se prevario. Samo 2 rekorda, na otvorenom i u dvorani. Ako skoči više od rekorda – to se ne računa.

Objavite_koment
Gost
Objavite_koment

Pa gdje su pare? Jer sve te posjete, svi ti turisti placaju porez drzavi. Gdje su pare da se uloze u puteve u firme, u ZDRAVSTVO?!

Sova
Gost
Sova

“Dje su pare da se ulože u puteve” – dje ti živiš? Komentatori i opozicija prekukaše što se grade putevi, a ti to pitaš. Jesi li čuo da se gradi autoput? Projektuje se jadransko-jonska cesta, gradi se put do Djalovića pećine, putevi do skijališta, jesi li prošao skoro putem Podgorica-Budva, putem za Njeguše, počinje gradnja bulevara Jaz-Tivat i Podgorica-Danilovgrad….

Garfild
Gost
Garfild

Wow bas se gradi! Mora da je to neka srecna zemlja sa super standardom!

boris
Gost
boris

znaci povecacete plate i penzije??? a makse jadan ka da te ko ozbiljno shvata. samo mlatis sto ti napisu

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Da nije tužno bilo bi smiješno

lepi
Gost
lepi

rijesite taksiste ispred luke kotor i skidam kapu!!!!!

Peruta
Gost
Peruta

Ni Mark Špic nije oborio ovoliko rekorda u jednoj godini: rekordan porast proizvodnje,rekordna turistička sezona,rekordan most na Moračici, rekordna ulaganja u sjever(samo u Pljevlja 100 miliona),rekordan BDP i još poneki rekord koga se nisam sjetio. Sve ove rekorde obara i saopštava Vlada CG,kao da se radi o zrelim kruškama. Automatski se postavlja pitanje,šta je s platama, naknadama majkama,penzijama, socijali,narodnim kuhinjama?… Više »

Sanjalica
Gost
Sanjalica

Milijarda odovamo, milijarda odonamo…Nas pola miliona sad ćemo da živimo kao bubreg u loju! I onda sam se probudio, sve je bilo izmišljeno…šteta.

Send this to a friend