Ekonomija Potpredsjednik Vlade sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Srbije

Đeljošaj sa Momirovićem: Unaprjeđenje saradnje u oblasti ekonomije i infrastrukture

Tomislav Momirović i Nik Đeljošaj

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj sastao se danas sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Srbije, Tomislavom Momirovićem.

Đeljošaj je upoznao ministra Momirovića sa prioritetima 44. Vlade, te istakao da je jačanje saobraćajne povezanosti sa regionom kroz realizaciju projekata putne infrastrukture i modernizaciju željeznice jedan od prioriteta nove Vlade.

U fokusu je, kako je istakao, i jačanje ekonomskih veza sa našim susjedima i partnerskim zemljama te napredak na putu evropskih integracija.

“Crna Gora i Srbija imaju dobre ekonomske odnose odnose. Posvećeni smo saradnji i ostajemo otvoreni za unaprjeđenje ekonomske saradnje sa svim svim državama regiona” poručio je potpredsjednik.

Ministar Momirović je čestitao Đeljošaju stupanje na dužnost i poželio uspjeh na realizaciji planiranih projekata.

On je informisao o aktuelnim prilikama i projektima koji se realizuju u Srbiji sa naglaskom na jačanje saobraćajne infrastrukture kao ključnog preduslova ekonomskog razvoja.

Sagovornici su se saglasili da će zajednički raditi na bržoj integraciji svih zemalja regiona u Evropsku uniju.

Na kraju sastanka zaključeno je da postoji prostor za unaprijeđenje saradnje, posebno u ekonomiji i infrastrukturi, te ponovljena spremnost obje strane da doprinesu intenziviranju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

 

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
duki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
duki
Gost
duki

kako da lakse podjelite Crnu goru na srpski i albanski dio -to je bila tema samo oko toga se i slazete–ali ako nema Crnogoraca tako im i treba

Send this to a friend