Ekonomija

Demokrate pitaju Simovića šta je uradio povodom Bjelasice Rada

Foto: Arhiva

Demokratska Crna Gora smatra da je stanje na sjeveru sve gore i da se nekadašnje fabrike, koje su hranile mnoge porodice zatvaraju, pa pitaju ministra poljoprivrede Milutina Simovića šta je uradio tim povodom.

Iz ove stranke podsjećaju na ministrovu izjavu kada je rekao da je “Vlada došla do dogovora koji su i najavljivali, a to je da u narednom periodu treba da realizuju ono što je opredjeljenje države i potrebe radnika – da fabrika radi“.

Ovom prilikom pitaju ministra šta je uradio po pitanju ove izjave

“Učinili ste jedno. Otvorili ste vrata fabrike svakog dana od 11 do 14  sati, kako bi je potencijalni kupci mogli pogledati. Stavili ste na prodaju cjelokupnu imovinu fabrike, sami objekat gdje se vršila proizvodnja, mašine, opremu i vozila, kao i cjevovod Lješnica dužine oko sedam kilometara”, dodaju oni.

Iz ove partije ističu da je Simović ovom prilikom dokazao da uspješno radi na dovođenju radnika na rub egzistencije, te da već uništen sjever hoće da uništite još više.

“Kome još, osim vama, ide u prilog bogaćenje na račun napaćenog bjelopoljskog naroda? Šta Vam je cilj i šta želite da postignete prodajom fabrike? Zar je normalno da u državi postoje sve predispozicije za proizvodnju mineralne vode, a vi uništite tu izglednu šansu, koja je velika ne samo za Bijelo Polje, nego i za cijelu Crnu Goru, tako što fabriku zatvorite, a uvozite mineralnu vodu iz susjednih država”, pitaju se Demokrate.

Upitali su ministra hoće li opet u martu pred same izbore kada se završava tender za prodaju fabrike izaći pred narod i ponoviti ovu istu izjavu?

“Hoćete li prosipati opet priče o ulaganjima u sjever, o razvoju sjevera? I hoćete li, po ko zna koji put, izgovoriti neistinu”, navode oni.

Send this to a friend