Ekonomija

DEMOS: Vladina podjela stanova iznova potvrđuje stepen zarobljenosti države

Lekić

Vladina podjela stanova i kredita funkcionerima i onima koji su većinom u gravitaciji vlasti, po više nego povoljnim uslovima, nepristupačnim običnom građaninu, iznova potvrđuje stepen zarobljenosti naše države, poručuju iz DEMOS-a.

<<<Pogledajte ko je na spisku: Po nalogu Markovića objavljeni podaci o stanovima i kreditima funkcionera<<<

Kako ističu, sada je jasno zašto je vlast ovaj čin i spisak privilegovanih dobitnika autokratski proglasila tajnom želeći da ova teška nepravda i skandal ostanu nepoznati javnosti.

“Ipak, koliko god premijer Marković nosio veliku odgovornost za povlašćene dodjele stanova i kredita treba konstatovati da je ispunio javno obećanje opozicionom poslaniku u Skupštini i skinuo apsurdnu oznaku tajnosti sa čina čašćavanja privilegovanih i to novcem građana”, dodaju oni.

DEMOS traži da i prethodni premijer Đukanović uradi to isto za period njegovog mandata makar se našli kao dobitnici iste osobe, dakle u više prilika.

“Neka građani makar imaju uvid u degenerativno stanje u našem društvu, a sve to u kombinaciji nedemokratske, nekontrolisane vlasti i endemske pohlepe većeg dijela crnogorskih funkcionera.  DEMOS će zato jos više nastaviti da se bori za pobjedu pravne i javno odgovorne države u kojoj bi građani – za razliku od današnje situacije i posljednjeg skandala – imali isti položaj pred zakonom i državnim odlukama”, ističu u ovoj stranci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kanarinac
Gost
Kanarinac

Da Vlada da svojim ministrima povoljnost za kupovinu nekretnina nije nova stvar niđe u svijet. Sjećam se kad je SNP bio na vlast u Kotor, Tadašnji predsjednik je dao beograđanima po povlašćenim uslovima stanove u Kotor. O tome očekujem revnosne dušebrižnike da pišu a ne o stvarima koje su uobičajene u svijet.

.....
Gost
.....

Dobro, kanarinac, neka je “svuda u svijetu”. Ali, je li tebi to normalno, slazes li se ti sa tim. Je li to fer, posteno ? Da neko kupi 2-3 stana za po 10 hiljada, a “obican” gradjanin mora citav zivot jedan takav stan otplacivati ! Nije normalno, kanarinac, nije u redu ! Pa n

Amazon
Gost
Amazon

Lekiću, ajde polako u penziju.

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovi stanovi se dijele 10god ovo nije 10%onih što su dobili čak jei Ranko Krivokapih 1997 u Kotoru dobio stan po bagatelnoj cijeni ovo je privatna država samo budala može vjerovat da u Cg ima demokratije

Send this to a friend