Ekonomija

Deset projekata u finalu konkursa Za svako dobro

Ilustracija

U finalu Telekomovog konkursa “Za svako dobro” ove godine se našlo deset organizacija, a podršku će dobiti najmanje pet projekata od posebne važnosti za zajednicu, kojima će biti dodijeljeno ukupno 30 hiljada eura za realizaciju. Jedna od donacija dodjeljuje se na osnovu rezultata online glasanja, dok će o preostalim donacijama odlučiti stručna komisija na osnovu prezentacija finalista.

Svi zainteresovani mogu glasati za najbolji projekat na sajtu www.zasvakodobro.me. Glasanje počinje danas i trajaće do 6. novembra u podne. Da bi glasali, zainteresovani se registruju preko svoje e-mail adrese, uz pravilo da se sa jedne mejl adrese može glasati samo jednom.

U finalni krug takmičenja ušle su sljedeće organizacije: Fondacija Marija Kotri sa projektom „Pazi gdje prelaziš! Life has no replay“, Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju „Zračak Nade“ sa projektom „Podrži inkluziju – digitalizuj svijet djece sa smetnjama u razvoju“, NVO Munja sa projektom „3D učionica“, Roditelji.me sa projektom „Online Sitter“, Udruženje profesora informatike i informacionih tehnologija Crne Gore i projekat „Mali programeri 2“, NVO Staze sa projektom „Podrška djeci sa smetnjama u razvoju kroz primjenu novih tehnologija“, NVO Živjeti zeleno i projekat „ZaPazi.me“, NVO Fenix i projekat „Jednim klikom do svih informacija“, Fondacija za promovisanje nauke PRONA i projekat „Interaktivni STEM eksperimentarijum“ i Centar za zaštitu i proučavanje ptica sa projektom „Pelikansko selo: Život na raftu!“.

“Za svako dobro” je Telekomova dugoročna inicijativa u oblasti društvene odgovornosti, koja se realizuje petu godinu zaredom.

Do sada su konkursom podržana 23 projekta od posebne važnosti za zajednicu, a zajedno sa sredstvima namijenjenim za ovu godinu, riječ je o donacijama u ukupnom iznosu od 150 hiljada eura.

Oblasti podrške su: obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija; edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika; digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Uz glasove online zajednice koje će odlučiti o jednoj donaciji, o preostalim pobjednicima odlučuje ekpertska komisija koju, osim predstavnika Telekoma, čine i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata od strane komisije su relevantnost i dobrobit za zajednicu, aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost).

Detalji o uslovima konkursa i načinu dostupni su na stranici https://www.telekom.me/za-svako-dobro-2018.nspx.

Send this to a friend