Ekonomija

DF predlaže kako ostvariti dinamičan ekonomski razvoj

Poslanici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Branko Radulović, Janko Vučinić i Milutin Đukanović danas su predali Skupšini Crne Gore u proceduru predloge Rezolucije o reindustrijalizaciji Crne Gore i Rezolucije o načinu valorizacije elektroenergetskog potencijala Crne Gore, saopšteno je iz DF-a.

“Predložene rezolucije su dio sveukupnog ekonomskog programa kroz koji se može ostvariti dinamičan i održiv ekonomski razvoj, na kvalitetan način valorizovati preostali crnogorski potencijali, odstraniti ili svesti na minimum mnogi limiti. Na taj način bi se otvorila brojna, kvalitetna radna mjesta, promijenila struktura društvenog proizvoda, anulirao spoljno-trgovinski deficit, došlo do rasta BDP-a više od 10 odsto godišnje, intenzivno punio budžet, kvalitetno se servisiralo i podržavalo zdravstvo i obrazovanje, kao i socijalna i penzijska politika”, tvrde u DF-u.

Oni smatraju da Crna Gora može ostvariti dinamičnu i održivu ekonomsku politiku i dugoročni rast samo sa novom ekonomskom politikom, temeljnim i radikalnim reformama i prije svega znavenom i odgovornom vlašću.

“Demokratski front i ovim inicijativama ukazuje da je uistinu prava alternativa ovoj i ovakvoj vlasti i ekonomskom i socijalnom sunovrattu ka kome ova otuđena i neznavena vlast srlja. Ukoliko režim istinski želi dogovor i kompromis oko značajnih problema i tema koje opterećuju Crnu Goru, neizostavno je da budu uključena i socio-ekonomska pitanja”, zaključuju u DF-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Grbaljks
Gost
Grbaljks

Neka idu u Srbiju to je njihova domovina
Civilizovanom svijetu ne pripadaju

Grbaljks
Gost
Grbaljks

Primitivac do primitiv

Komentator
Gost
Komentator

Pa dobro, bolje sto se bave dinamikom nego dinamitom… Mada vjerujem da ima “bombi” ako ga je pisa jedan od “stotinu najpametnijih ljudi na svijetu po kembridžkom…”

Aco
Gost
Aco

Svi grupno na konzilijum na psihijatriju.

hrcak
Gost
hrcak

ahahahaha….auff svesrpske ekonomije…ajde djavoli ih ne ponijeli tamo.

Velimir
Gost
Velimir

POZDRAV ZA KOMENTAR KRSTA ZRNOVA I SAMO NEKA KAZU OVI IZ FRONTA DJE I KAD SU MAKAR JEDAN DRVENI MOST NAPRAVILI U CRNOJ GORI!
ZNAM DA SU RUSILI,PALILI,PLJACKALI ZLATARE ITD.

Vaso
Gost
Vaso

Tako ga zdravo bio.
No, od laži ne boli ništa,moj Veša

zrno krstov
Gost
zrno krstov

Koliko VI zelite dobro Crnoj Gori,tako Vam VELIKI BOG(a nije srbin) dao!!! Čuli ste za trojanskog konjaq i KUKAVIČIJA JAJARE,a u suštini ste izgubili kompas!

BudoMNE
Gost
BudoMNE

Kakva skupina luzera i nesrećnika, izgubljene duše.

Vanzemaljac
Gost
Vanzemaljac

Lako je pricat ali treba uspet u tome da budu svi zadovoljni . Puno je teze nego sto oni misle .

Air
Gost
Air

Da li bi Pipun bio ministar energetike?

Markic
Gost
Markic

Ne nego telekomunikacija… ima prirodne predispozicije za to

Mina
Gost
Mina

Zar ovi jos postoje?

Ivan
Gost
Ivan

Pripojiti se Srbiji i Rusiji, i eto prosperiteta u svakom pogledu

Randolf
Gost
Randolf

Prepisuju od SDP koji ovo priča evo tri godine.

Zoran
Gost
Zoran

Sigurno znaju kako samo što bi više voljeli propast Crne Gore od njenog napretka. Ko njih što pita. Neprijatelji i dušmani

Send this to a friend