Ekonomija

DF: Spajić i Milatović do daljnjeg da obustave sprovođenje neodržive ideje ToMontenegro-a

Spajić i Milatović (Foto: Vlada Crne Gore)

Insistiramo da se Ministarstvo kapitalnih investicija i ministar Mladen Bojanić suprotstave pogubnom naumu ministara Milojka Spajića i Jakova Milatovića, i do daljnjeg obustave sprovođenje neodržive ideje ToMontenegro-a, te da se, do stabilizacije društvenopolitičkih prilika, naprave detaljne analize o tome da li i kakva aviokompanija treba Crnoj Gori, kazali su iz Demokratskog fronta (DF), reagujući na najavu direktora TO Montenegro Predraga Todorovića o nabavci trećeg aviona te kompanije.

<<<Todorović: TO Montenegro raspisao javni poziv za nabavku većeg, trećeg aviona u sopstvenoj floti<<<

“Izjava izvršnog direktora ToMontenegro-a o iznajmljivanju aviona tipa Airbus ili Boinga, sa ne manje od 144 sjedišta, očigledno je nastavak niza katastrofalnih odluka rukovodstva ove kompanije. Javnosti još uvijek nije poznata sadržina ugovora o kupovini dva embraera, od kojih je samo jedan u funkciji, a već se ulazi u još jedan hazarderski aranžman koji će Crnoj Gori donijeti nove milionske gubitke”, navedeno je u saopštenju.

Već smo se naslušali nevještih objašnjenja, kako navode iz DF, o “nikad objašnjenim” garancijama zbog kojih je ToMontenegro, kako Todorović reče, “skupo platio, dva već 15-ak godina stara aviona, ili, bolje rečeno: kupljeno je ono što je zatečeno od tih aviona”.

“Nabavka ovako velikog aviona, koji je prije svega iz potpuno druge porodice vazduhoplova u odnosu na ono čime ToMontenegro već raspolaže, je poguban i krajnje nepromišljen potez, pod jednakim velom tajne kao i kupovina pomenuta dva embraera”, dodaje se u saopštenju.

Iz Fronta su istakli, da je Todorović naglasio da se avion nabavlja iz sredstava osnivačkog kapitala, pa je, kako kažu, “nejasno kako misli tako nešto da izvede kada je poznato da su svih 30 miliona osnivačkog uloga odavno uplaćeni kompaniji koja već bilježi milionski gubitak”.

“Stoga insistiramo da se MKI i ministar Bojanić suprotstave ovom pogubnom naumu ministara Spajića i Milatovića, i do daljnjeg obustave sprovođenje neodržive ideje ToMontenegro-a, te da se, do stabilizacije društvenopolitičkih prilika, naprave detaljne analize o tome da li i kakva aviokompanija treba Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Darija
Gost
Darija

Znači vi nećete glasati Buđžet. Bravo ja ću galasati vas.

Merkur
Gost
Merkur

Stan’ sudbino STANI!!!

Treče Oko
Gost
Treče Oko

Crna Gora je avio destinacija za turizam i visoko platežne goste . mi nismo država u centru Evrope sa autoputevima , Trebamo imati linije prema evropskim metropolama po svaku cijenu ., jer bogati gosti i biznismeni investitori neće da lete law cost kompanijama

Vujaklija
Gost
Vujaklija

Ko je bogat i investitor leti biznis avijacijom nema ogranicenja prema nijednoj destinaciji

🇲🇪Monenegro❤
Gost
🇲🇪Monenegro❤

Ne glassjajte budzet i ne brinite nece sigurno

Patriota
Gost
Patriota

Da se vi pitate, ugasili bi odavno našu avio_kompaniju, sve bi dali Air Srbiji, dali bi Vučiću svecresurse učinili da CG bude u robovlasničkom odnosu sa Srbijom. Izrodi i nesoji, posrbice što spržiste CG za godinu dana vlasti!

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovi liče na onog Lazara Krstića eksperta u Srbiji. Mada bolje da nabave treći avion da dolazi više turista

Valter
Gost
Valter

Povrsni, zl8namjerni, lukrativni

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Vidi se da je ideja da airserbija preuzme nase trziste skroz tacna i istinita, vec je i preuzela 90% letova MA,e tuge od vlade

Send this to a friend