Ekonomija

DF: Vlada da odbaci uvredljivo nisku ponudu za kupovinu akcija Instituta u Igalu

Institut Dr Simo Milošević

Demokratski front pozvao je Vladu da odbaci ponudu crnogorsko-češkog konzorcijuma za kupovinu državnih akcija Instituta Simo Milošević u Igalu kao uvredljivo nisku i neprihvatljivu i tako zaštiti interese države.

“Ponuda od 10 miliona eura za 56.48 odsto akcija Instituta se ne može drugačije okarakterisati već kao pokušaj neviđene pljačke države Crne Gore, u koju se vlasnik “Olive” vrlo često zaklinje.  Ako se zna da Institut ima u vlasništvu 86.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, 1600 kreveta i još 200.000 kvadratnih metara zemljišta  “na pjenu od mora” lako je i laiku zaključiti o kakvoj ponižavajućoj ponudi se radi”, smatraju u DF-u.

Taj, kako kažu, pokušaj otimačine državne imovine, postaje dodatno sumnjiv kada se zna da se kao savjetnik ili posrednik u čitavom poslu pojavljuje i prva sestra Ana Đukanović, koja se u ovakvim transakcijama pojavljuje isključivo da štiti interese prve familije.

“Uključivanje Ane Đukanović u ovu transakciju navodi na osnovanu sumnju da se kao tihi partneri u ovom poslu pojavljuju i braća Đukanović, kao i u svim sličnim velikim poslovima i investicijama u Crnoj Gori, o čemu ovih nedjelja i mjeseci svjedoči profesor Duško Knežević, kao nekadašnji privatni bankar Đukanovića”, navode u Frontu.

Ocjenjuju da se politička pozadina te transakcije vidi i kroz odluku Vlade Srbije da bez tendera i pribavljanja drugih ponuda proda svoje akcije firmi Oliva Žarka Rakčevića i to po višestruko nižoj cijeni od realne tržišne vrijednosti.

“Imajući u vidu povezanost vlasnika preduzeća “Oliva” sa vlasnicima Vijesti i njima bliskim NVO, niko od ovih struktura javno ne reaguje niti kritikuje ovaj sumnjivi posao i pokušaj pljačke državne imovine. Čak ni MANS ne pokazuje interes za ovu transkaciju”,  ukazali su u DF-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Apsolut neutral
Gost
Apsolut neutral

Institut je završio prošlu godinu sa plusom od 600 (šest stotina) eura. Svaki prodavac sladoleda i krofni uz obalu zaradio je više. Ovom uspavanom divu treba domaćin. Preko 700 soba i medicinske usluge mogu donijeti milionsku dobit godišnje ako njime upravlja domaćin. Hoće li Rakčević biti dobar domaćin, ili će sve srušiti do zemlje, kao drugi Podgoričanin Brković, pokazaće vrijeme.

LSCG
Gost
LSCG

Mehanizam

Boka bokeljima
Gost
Boka bokeljima

Mozda ovi “gradjani”i ovo stave kao ultimatum vladi?
Ili mozda “gradjani” kupuju institut ?

Pisek
Gost
Pisek

Oće Žaro da se upiše VELIKIM SLOVIMA u pljačku Crne Gore.

URA
Gost
URA

On je osnivac URE i glavni Dritanov savjetnik, sta ce reci sada slobodni gradjani na protestu

Send this to a friend