Ekonomija

Dio imovine Jugopetrola prešao u ruke kotorske opštine

Foto: Skala radio

Potpisivanjem ugovora o kupoprodaji između opštine i AD Jugopetrol, danas je okončan je izuzetno značajan projekat, kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

Opština Kotor će, po osnovu ugovora o kupoprodaji, steći pravo svojine na dvije izuzezno kvalitetne lokacije, u Industrijskoj zoni i Škaljarima, koje su vlasništvo privrednog društva AD Jugopetrol.

One će, kazao je Aprcović, u nekim daljim razvojnim planovima poslužiti za realizaciju budućih pravnih poslova koje sadašnje opštinsko rukovodstvo namjerava zaključiti sa CEDIS-om Podgorica, za dobijanje lokacije na kojoj se trenutno nalaze objekti Elektrodistribucije na Tabačini.

“Ovaj prostor korespondira sa sa sjevernim gradskim vratima i na njemu se namjerava, u skladu sa rješenjima iz Prostrornog urbanistričkog plana Kotora, izgraditi polivalentni kulturni sadržaji i u saradnji i preporukama UNESCO-a i vertikalni transport do tvrđave San Đovani”, objasnio je Aprcović.

Dio prostora koji se nalazi u Škaljarima a nad kojim će opština, ovim ugovorom, biti titular prava svojine, biće pretvoren u potrebne prostorije za smještaj opštinskih javnih preduzeća i svih onih službi koja imaju prostorna ograničenja za kvalitetnije funkcionisanje.

“Smatramo da ćemo, upravo sa takvim konceptom budućeg razvoja prostora u Škaljarima, odgovoriti potrebama svih službi a prvenstveno potrebama svih naših sugrađana i turista”, objasnio je Aprcović.

Antonios Semelide, izvršni direktor AD Jugopetrol Podgorica je podsjetio da pomenutu imovinu Jugopetrol ne koristi već nekoliko godina i da su stoga odlučili da je prodaju.

“Nakon perioda produktivnih predgovora sa gradonačelnikom i njegovim timom uspjelo se doći do zaključenja ovog ugovora na obostrano zadovoljstvo”, kazao je Semelides.

Opština već ima planove za najbolju upotrebu ove dvije nekretnine, a sve u smislu dobobiti opštine i građana koji u njoj žive.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

Blago nama, kao i do sada…

RofZ
Gost
RofZ

najbolje bi bilo da izmjestite apsolutno sve gradske službe iz starog grada u zonu, a ne u Škaljare, a prostore u starom gradu iznajmite u turističke svrhe. E tako biste i uvećali profit, a i smanjili gužve u gradu

Mitar
Gost
Mitar

Podrška, konačno pravi i logični potez.

GNK
Gost
GNK

Југопетрол у Подгорицу премјестили,Југооцеанију потопили,Приморац скоро па уништили-свакога дана у сваком погледу види се да напредујемо.

marko
Gost
marko

blago nama,sad mozete i NVO Expeditio dati jednu kancalariju da nam jos vise kroje sudbinu.Kako vas nije stid?Na sto ovo lici?Umjesto da zavrsite salu,bazen donesete PUP vi mazete narodu oci glupostima.Sadite palme,pitosvore,asvaltirate grbalj koji je glavni na litijama.Poceraste omladinu…..

Send this to a friend