Ekonomija

Dobra postsezona u Nacionalnim parkovima Crne Gore

Durmitor

Nacionalni parkovi Crne Gore nakon uspješne ljetnje turističke sezone bilježe dobru posjetu i u postsezoni, saopštili su danas iz tog javnog preduzeća, dodajući da je na ukupnom nivou do 14. oktobra NPCG posjetilo 560.000 gostiju, što je za 32 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

“Topli jesenji dani, posebno tokom oktobra, pružaju idealne uslove za šetnju, odmor i rekreaciju na otvorenom u zaštićenoj prirodi, te se nastavljaju dobre posjete u crnogorskim nacionalnim parkovima posebno imajući u vidu organizovane posjete i školske ekskurzije”, rekap je direktor NPCG Elvir Klica.

Istakao je da su, zahvaljujući raznovrsnosti i bogatstvu, prije svega prirodnih vrijednosti, crnogorski nacionalni parkovi prepoznati kao zaštićena područja koja svojom turističkom ponudom i mogućnostima za aktivan odmor u prirodi privlače brojne domaće i međunarodne posjetioce.

“Dobri rezultati ljetnje turističke sezone obavezuju nas da i u narednom periodu planiramo unaprjeđenje postojeće infrastrukture i ujedno osmišljavanje nove”, naglasio je.

Biogradska gora

Kako je dodao, u fokusu im je, nakon sumiranja rezultata ljetnje turističke sezone i sagledavanja svih aspekata koji su imali uticaja na njenu realizaciju, priprema ključnih aktivnosti u okviru Programa upravljanja za NPCG za narednu godinu.

“Nacionalni parkovi Crne Gore će i u narednom periodu, u saradnji sa ključnim institucijama i organizacijama, očekujući podsticaj ukupne društvene zajednice, predano raditi u cilju prevazilaženja izazova i unaprjeđenja zaštite i promocije prirodnih i kulturnih vrijednosti i turističke ponude svih pet nacionalnih parkova”, zaključio je Klica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hazbo
Gost
Hazbo

Dobra vijest, da se zaradi I kupi Klici stan dje nema nista.

Pjer
Gost
Pjer

Ulaz u Biogradsku Goru preskup
A unutra nista
Nemas dje ni kafu popiti

Send this to a friend