Ekonomija

Dobra vijest i za Crnu Goru: Od narednog juna direktni letovi od Dubrovnika do SAD-a

American Airlines

Hrvatska će od juna 2019. prvi put nakon 28 godina biti povezana s SAD-om direktnom vazdušnom linijom, objavili su iz aerodroma Dubrovnik.

“Ovom prigodom izražavamo zadovoljstvo objaviti da će Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti direktno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između aerodroma Dubrovnik i American Airlines-a”, objavljeno je juče na Facebook stranici aerodroma Dubrovnik, piše Poslovni.hr.

Dubrovnik i SAD će biti povezani od 7. juna 2019. do 27. oktobra 2019. godine tri puta nedjelnjo s američkim gradom Filadelfijom, a saobraćaće najveći svjetski avio prevoznik American Airlines.

“Avio kompanija American Airlines je članica svjetskog avionskog udruženja Oneworld i trenutno posjeduje 955 aviona i zapošljava 122.000 zaposlenika. Dnevno obavi 6.700 letova prema 350 odredišta. Za Dubrovnik će letjeti tipom aviona Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedišta u poslovnoj klasi i 181 sjedištem u ekonomskoj klasi, a tokom cjelokupnog leta putnicima će biti dostupna Wi-Fi usluga”, objavljeno je iz aerodroma Dubrovnik.

Filadelfija, koja se nalazi u saveznoj državi Pensilvaniji, je najveće čvorište American Airlinesa na istočnoj obali i najvažnija transferna vazdušna luka za cijele Sjedinjenje Američke Države.

“S obzirom na sve veći broj dolazaka turista iz SAD-a na dubrovačko područje, ovo smatramo velikim iskorakom za Dubrovnik i cijelu Republiku Hrvatsku”, navodi se u objavi dubrovačkog aerodroma.

Kako Dubrovnik nije daleko od Crne Gore ova vijest svakako će obradovati i crnogorske građane koji sada do SAD-a putuju uz više presjedanja na evropskim ili turskim aerodromima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VukoBa
Gost
VukoBa

Pa nije Dubrovnik u CG ? Dobra vjest bi bila da se leti iz Tivta za Čikago ili iz Podgorice za Majami e to je dobra vjest za CG .

Leatherface
Gost
Leatherface

Podgorica – Dubrovnik = 150 km. (sa sjevera drzave još više). Filadelfija – NY = 160 km, što je ukupno preko 300 km. Zašto bi neko iz Podgorice išao za Dubrovnik, pa Filadelfiju da bi došao do New Yorka, ako može direktno iz Podgorice, preko Beča, Rima ili Frankfurta do New Yorka? Manje se čeka na presjedanje na ovim aerodromima,… Više »

KLM
Gost
KLM

Ma pusti ove nase uvlakace ali dzaba im sve Dubrovcani nas uvijek gledaju sa prezirom.Naravno zasluzeno.

Purgeri
Gost
Purgeri

Uvedite direktne letove iz Zagreba za Crnu Goru. Koliko puta hocu otici i odustanem zbog komplikacija putovanja. Bar u sezoni.

Johnny B
Gost
Johnny B

Dobra vijeest pogotovo za dps kad se primaknu izbori manje ce ih kostat glasaci

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Postoji direktan let Beograd – Njujork – Beograd, najvise nasih ljudi je u gradu i drzavi Njujorku i Cikagu, tako za njih je ovo duzi put…

Miloš
Gost
Miloš

Tako je. Samo u Čikagu ima 400 000 Srba.

Marko
Gost
Marko

Ne no iz Tirane !!!
Objavite kad bude iz Titograda.

Miloš
Gost
Miloš

Hahahaha pa iz Titograda jedva drze ovih 3-4 linije sto sad imaju, a ne da će letjeti za SAD.

KLM
Gost
KLM

Pravo davi kazem tamo preko grane nista me ne intereduje uostalom kao i njih za nas.Mozemo otvoriti liniju Pg Tokijo oni tamo to nece ni primijetiti.Tako….

Crni
Gost
Crni

Kakva sreca za gradjane CG…pa predivno….a je li let dzabe ili se placa…

Titograd
Gost
Titograd

Taksijem do Tivta, onda brodom Jadran do Dubrovnika pa Amerika…

Zdravko
Gost
Zdravko

Naša nakaradna opozicija nikada ovo ne bi omogucila svojim gradjanima,sa njima samo nazadak,zato se dobro opametite i razmislite sta zelite.Sada mozemo kao pravi slobodni svijet da letimo u zemlju demokratije i svih sloboda iz bratske Hrvatske i divnog Dubrovnika!

Crni
Gost
Crni

Kakve ovo veze ima sa politikom i CG…kakvo si ti ogranicenje

Zdravko
Gost
Zdravko

Lijeci se gubitnice mandicev

Crni
Gost
Crni

Ja sam Crnogorac …nego si ti ljudsko ogranicenje…

Tramp
Gost
Tramp

Dobra vijest za nase Botanicare koji sade sirom USA.

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Iskreno mnogo je laksa za BG letom iz Podgorice pa sa AirSerbiom direktno za Njujork, nego vozit malim autom do Dubrovnika, za Podgoricane makar. Za Primorce vjerovatno je bolja konbinacija iz Dubrovnika.

obični građanin
Gost
obični građanin

A kada će od nas do USA? Zašto u Dubrovnik?
Treba ovako 🇲🇪🛫🛬🇺🇸🙄

Gost
Gost
Gost

Nema direktnog leta iz Beograda za Njujork?

Milos
Gost
Milos

Ima airserbia.com

PG-Ct
Gost
PG-Ct

Ima,na tvoju žalost…..

Blesa Kotorska
Gost
Blesa Kotorska

Veliki uspjeh Vlade Crne Gore!

Vladeta Ilic
Gost
Vladeta Ilic

Znavahu li ovo i 1991.god.

xyz
Gost
xyz

Umjesto da je Tivat ili Golubovci uzeli ovu liniju do Dubrovnika i ukrcaja na avion vecini gradjana Cg treba preko 8 sati a sopatvenim autom je veliki rizik ici u Dubrovnik.

veselko
Gost
veselko

rizik građanima,zašto?

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Jer barbari iz Konavala unistavaju crnogorske automobile

Bokez
Gost
Bokez

Ne lupetaj

pomorac
Gost
pomorac

Svala čast bravo za Airport Ćilipi, najviše koristi će imati pomorci iz CG koji putuju na brod i sa broda kući.

pomorac
Gost
pomorac

Pitam se koji je mentalni sklop ovih humanoidnih stvorenja koji lupaju minuse na nešto što je pozitivno i što će dosta olakšati komunikaciju u vazdusnom saobraćaju.Nema veze što je to aerodrom Ćilipi, on je uvjek usko vezan za svoje okruženje za Boku i Crnu Goru.Ovi što lupaju minuse na ovu vijest vjerovatno nijesu izašli i viđeli dalje od tora sa… Više »

obični građanin
Gost
obični građanin

Polako treba prvo zadržati brod “Jadran”.

Boka
Gost
Boka

Tebi je iq kao broj cipela. Treba da idem tamo da me maltretiraju hrvatski carinici i ostale sluzbe. Utuvi u glavu da nas ne mogu na oci i z dobro poznatih razloga.

Pjer
Gost
Pjer

Ajti tamo kolega jacu radje preko BG ako nista kad izadjem u grad na pice neceme poprecivati naravno zasluzeno.Mada boim se posle svega dace i u BG biti isto.

Boka
Gost
Boka

Ja sam pomorac iz Boke i ne vidim koja korist od dubrovnika pored aerodroma Tivat i Beograd

Bokelj
Gost
Bokelj

Odlično. Ionako ne koristimo crnogorske aerdrome a pogotovo ne MA.

Send this to a friend