Ekonomija

Dogovor sa turskim investitorom u fokusu

Marko Carević

Predsjednik opštine Budva Marko Carević zakazao je za danas u 16 sati sastanak sa koalicionim partnerima na kome će, prema saznanjima Pobjede, centralna tema biti protokol kojije sklopio sa turskom kompanijom Mia investments i koji je ozbiljno uzdrmao vladajuću koaliciju u tom gradu.

Tim protokolom predviđeno je da opština turskoj kompaniji odobri gradnju luksuznog hotela Mia Budva i dvije zgrade od po 15 spratova u krugu Jadranskog sajma, ali uz obavezu da turska kompanija uporedo izgradi i opremi vrtić na lokaciji koju odabere lokalna vlast.

Dio vladajuće koalicije predvođen Demokratama, a uz podršku Crnogorske i građanskog pokreta Ura, tražio je ranije da Skupština opštine poništi taj protokol, te da Carević odustane od obećanja da će opština dati saglasnost za gradnju hotela i dvije petnaestospratnice.

Carević je više puta naglašavao da protokol smatra dobrim i u interesu grada i da od njega neće odustati bez obzira na pritisak koalicionih partnera. Sjednica SO, koja je hitnom postupku bila zakazana za 4. jul nije održana, jer prethodno nije obezbjeđena većina za usvajanje dnevnog reda kojim bi bio razmotren zahtjev o poništenju protokola sa kompanijom Mia investments.

Sve to dodatno je narušilo odnose unutar vladajuće koalicije na realacije Demoratski front – Demokrate, Crnogorska i Ura, zbog čega je Carević i zakazao današnji sastanak.

Potpredsjednik opštine i odbornik Crnogorske Vladimir Bulatović potvrdio je u izjavi za Pobjedu da će dio koalicije insistirati da se na sastanku razgovara o protokolu i samoj kompaniji Mia investments.

Na sastanku će, kako je rekao, biti svi članovi koalicije i predsjednici opštinskih odbora. Bulatović, međutim, naglašava da njima nije dostavljen prijedlog dnevnog reda, niti konkretne teme o kojima će razgovarati.

“Očekujem da ćemo pričati o Mia investments i potrebi da Skupština grada konačno počne da radi. Mi već dva i po mjeseca nijesmo imali sjednicu Skupštine opštine. Smatram da ona pod hitno treba da se održi i da se usvoji novi poslovnik, budući da smo jedna od prvih opština koje imaju i direktan TV prenos zasijedanaja. Potrebno je uskladiti poslovnik sa tim novim okolnostima. Očekujem makar sjednicu na kojoj ćemo moći da pričamo i o tome “,rekao je Bulatović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Eto turci sve firme naveo u %….Ali za niti jednu koliki im je kapital?
Siguran sam da će graditi od novca koje još drzava ima u fondu za pomoć investitorima….
DK je ovo objasnio nažalost niko da na to obrati pažnju….. prvo su mu oteli 3 cane….posle sajam i eto gle čuda turci se pojavili…..sve na isti kalup.

Aloalo
Gost
Aloalo

Posle sinosnjeg gostovanja u emisiji Carevic se prosuo. Malo jeste malo nije, malo zna malo ne zna, pravi budvanski ili krimivacki filozof, tj petljavina. Ugrozeni gradjanin. Srpski ga pozdravljam, posto se on tako pozdravljam. Krapovic je car za njega.

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Bio sam poceo da mjenjam misljenje o njemu. Nakon jucerasnjeg gostovanja kod Komnenica vratio sam se na staro misljenje.

Bnjj
Gost
Bnjj

80%,Objekta su stanovi za tržište tu se neko debelo ugradio to nije nikakva investicija

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Gledao sam ga sinoc kod Komnenica. Poceo sam bio da mjenjam misljenje o njemu, pri kraju emisije sam se vratio na staro misljenje.

Bnjj
Gost
Bnjj

To nije investicija samo 20 posto te tzv investicije je hotel ostalo su stanovi za tržište tu se neko debelo ugradio

Send this to a friend