Ekonomija

Dogovorena saradnja u oblasti turizma između Crne Gore i Turske

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković i direktor nacionalne avio kompanije Air Montenegro Predrag Todorović sastali su se danas sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songül Ozan.  U toku sastanka sagovornici su dogovorili saradnja u oblasti turizma između Crne Gore i Turske.

Kako su naveli iz NTO CG, sastanku su prisustvovali i savjetnik za trgovinske poslove u ambasadi Turske u Crnoj Gori Erdal Karaömeroğlu i saradnica direktorice NTOCG Anisa Murić.

Napominju da je sastanak koji je inicirala Nacionalna turistička organizacija Crne Gore bio odlična prilika da se unaprijedi saradnja u oblasti turizma između dvije zemlje.

Tripković Marković se zahvalila na prijemu i istakla da je tržište Turske veoma važno za Crnu Goru i da će u narednom periodu NTOCG intenzivnije raditi na promociji Crne Gore na ovom tržištu.

“Ona se posebno osvrnula na dobru saradnju koja je postojala u prethodnom periodu, te naglasila da postoji otvorenost za unapređenje saradnje sa TURSAB-om (Udruženje turističkih agencija Turske), kao i mogućnost organizacije studijskih posjeta turoperatora i medija sa tržišta Turske”, navodi se u saopštenju.

Tripković Marković je istakla da posebno važnu ulogu u jačanju međusobnih odnosa, kako na planu turizma, tako i uopšte, imaju Ambasada Turske u Crnoj Gori i konzularna predstavništva Crne Gore u Turskoj, te da je potrebno u narednom periodu intenzivirati zajedničku saradnju kroz različite aktivnosti.

Direktor nacionalne avio kompanija Air Montenegro Predrag Todorović se takođe zahvalio na prijemu i kazao da će jedna od prvih destinacija nove kompanije biti Istanbul, te da će nova avio linija Tivat-Istanbul saobraćati od 17.jula, 2 puta sedmično.

“On je istakao važnost promocije ove avio linije u Turskoj kao i spremnost da zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore rade na unapređenju saradnje iz oblasti turizma i boljem povezivanju Crne Gore i Turske”, dodaje se u saopštenju.

Ambasadorka Ozan je zahvalila na inicijativi za sastanak i istakla da je Crna Gora osim što predstavlja povoljno poslovno i investiciono okruženje, takođe veoma interesantna i turistima iz Turske.

“Ona je pozdravila uvođenje dodatnih letova iz Crne Gore za Istanbul i izrazila očekivanja da će brojni zainteresovani turisti iz Turske iskoristiti ovu priliku da dođu u Crnu Goru, kao i građani Crne Gore za posjetu Turskoj”, ističe se u saopštenju.

Na sastanku je takođe bilo riječi o modelima buduće saradnje i razmjeni iskustava obzirom na dugogodišnju tradiciju Turske kao turističke destinacije.

Send this to a friend