Ekonomija

Zakonom riješiti pitanje otpremnina radnicima KAP-a

Šefovi i predstavnici klubova poslanika parlamentarne većine i predstavnici Vlade održali su u Skupštini sastanak sa penzionisanim radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica i sektora rudarske i metalske industrije, a tom prilikom je dogovoreno da se u toku ove godine donese zakon na osnovu kojeg će se izvršiti obaveze prema pomenutim bivšim radnicima.

“Te obaveze tiču se isplate otpremnina, prava koje ovi radnici nisu u ranijem periodu uspjeli ostvariti, iako im je, po pravdi, pripadalo”, saopšteno je iz Demokrata.

Predviđeno je da pomenutim zakonom budu precizirani i rokovi i dinamika isplate otpremnina bivšim radnicima.

Predstavnici klubova poslanika parlamentarne većine saglasni su u ocjeni da se prava iz rada i po osnovu rada ne smiju grubo kršiti na način što će se jedna grupa bivših radnika dikriminisati u odnosu na drugu grupu koja se nalazi u istovjetnom pravnom položaju, na način što se jednima izlazilo u susret u smislu isplate otpremnina, a drugi su ostali uskraćeni za to isto pravo.

Kako su istakli, došlo je vrijeme pravde i to će na djelu i pokazati dizanjem ruku za pomenuti zakon.

Oni su naglasili da je ovo samo jedna od mjera koja će u ovoj godini jasno pokazati spremnost i opredjeljenje poslanika parlamentarne većine da unaprijede životni standard građana, između ostalog i usvajanjem konkretnih zakonskih rješenja iz domena socijalne politike.

Predstavnici Vlade su na sastanku iskazali spremnost da do ispunjenja ovih obaveza prema radnicima dođe jer je to u saglasnosti i sa obećanjem premijera da će ovo biti godina socijalne pravde i ispravljanja nepravdi činjenih prema radnicima ovih i drugih preduzeća u prethodnih tri decenije. “

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gaga
Gost
Gaga

I zasluzili su . Prvo trebali su dobiti jos prije 5-6 godina kada je donesen zakon koji je donesen u skupstini glasovima i opozicije i vladajuce vlasti .Potpisao ga tadasnji predsednik Filip Vujanovic i uslo u budzet za tu godinu. I nema sto nejasno samo sto su pojedinci potrosili te pare negdje drugo ( vinogradi Ivanovica,majbah, dnevnice od 2000 eura….)… Više »

Send this to a friend