Ekonomija

Donjogorički bulevar promijenio izgled ovog dijela grada

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača obišli su bulevar u Donjoj Gorici vrijedan 9,6 miliona eura.

Kako je kazao gradonačelnik, danas na upotrebu predaju građanima jedan vrijedan infrastrukturni objekat, a smatra da je za stanovnike ovog dijela grada nijesmo mogli pripremiti ljepši poklon za predstojeći 21. maj.

“Ovo je projekat koji je potpuno izmijenio lice ovog dijela grada. Ulaz u Podgoricu je konačno ona slika koju smo odavno priželjkivali – ljudi imaju utisak da ulaze u moderan, evropski grad. Ova gradska uprava je dala obećanje da će se do kraja mandata sa svake strane u naš grad dolaziti saobraćajnicama bulevarskog tipa”, istakao je Vuković.

On je naglasio da je ovaj projekat važan ne samo zbog bolje povezanosti ovog dijela grada sa centrom, već i zbog svih onih instalacija i kompletne infrastrukture koja se nalazi u njenom trupu.

“TK i hidro instalacije, kolektorska mreža koja će biti dio budućeg uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, potpuno novi kabal za energetsko napajanje, što znači da smo, uprkos kašnjenju koje je bilio prouzrokovano kompleksnošću projekta, dobili izuzetan objekat”, dodao je on.

Gradonačelnik je naveo da će se upravo na mjestu sa kojeg je započet obilazak (kružni tok kod salona namještaja Grand) u narednih godinu, godinu i po ići put Aerodroma, jer je to kontakt između bulevara i buduće Jugozapadne obilaznice na kojoj se već vrijedno radi i koja je najznačajniji gradski infrastrukturni projekat, vrijedan 15 miliona eura.

On podrazumijeva i izgradnju novog mosta na Morači, što će upotpuniti sliku o Podgorici kao modernom evpskom glavnom gradu.

“Sa desne strane je buduća Zapadna obilaznica, koja će povezati Cetinjski i Nikšićki put sve do Komanskog mosta. Već je u toku projektovanje i do kraja godine će biti pripremljen teren, a naredne godine ćemo moći da uđemo i u konkretnu realizaciju projekta, a sa bulevarom koji povezuje Danilovgrad i Podgoricu u dužini od 25km za koju godinu ćemo moći od Danilovgrada do Aerodroma da dođemo modernom saobraćajnicom bulevarskog tipa. U sklopu završetka I faze autoputa na Zlatici se takođe gradi bulevar iduće godine, isto radimo i na trasi puta prema Tuzima, budući da smo na korak da dobijemo izvođača radova za realizaciju I faze ovog projekta”, zaključio je gradonačelnik.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača kazao je da je Uprava na ovom projektu imala veliko izvođenje radova, budući da se radi o investiciji vrijednoj 9,6 miliona eura.

“Uprava je uložila šest miliona eura, a Grad 3.6 miliona eura. Najveći dio poslova su oni koji se ne vide, poslovi ispod zemlje – kanalizacioni kolektor, novi vodovodi, novi dalekovodi, novo napajanje elektičnom energijom, optički kablovi i sva druga moderna infrastruktura koja značajno poboljšava kvalitet života građana. Uprava za saobraćaj će nastaviti sa izgradnjom ozbiljnih infrastrukturnih objekata u Podgorici, puno je posla i pred nama i pred Glavnim gradom i nadam se da ćemo na zadovoljstvo građana sve velike i ozbiljne projekte uspješno realizovati“, izjavio je Parača.

71

avatar
1000
45
26
0
 
49
ZmagoCijoticLukaPgMorpheusvaži
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cijotic
Gost
Cijotic

Gradonacelnik sa 0 harizme. I bravo vi ga sto ste ovo napravili ovako “brzo”, umjesto da se stidite vi se slikate

LukaPg
Gost
LukaPg

Zavrseno je 3,5km za 18 mjeseci tj 560 dana-znaci za svaki km vam je trebalo160 dana! To je rekord ali unazad. Plus potrosili ste 9,6 mil eura za jedan mali bulevar koji u sustini radjennajvise zbog blizine UDGa jer ga inace ne bi takli! A nemojte se hvaliti vise molim vas!!

Zmago
Gost
Zmago

Nije radjen zbog UDG, nego zato sto Čelebic treba d apravi novi “City kvart” tamo, nekakvo luksuzno naselje i cuda.

Morpheus
Gost
Morpheus

Savo Paraca, koliko je sposoban toliko je i ugledan-pogotovo na Ct!

obrad
Gost
obrad

juce sam prosao bulevarom i najv3ci problem su kanalizacioni poklopci koji su postavljeni sredinom desne trake bulevara kad se dolazi iz pravca ct…nije mi jasno zasto je to tako

obrad
Gost
obrad

zasto se posred desne trake bulevara dakle sredinom nalaze sahte kanalizacione koje nisu nivelisane sa putem i onda dolazi do upadanja tockova i lupanja sahti?

Nenad
Gost
Nenad

Dje mi zivimo majko mila..malo bulevara i kao da smo menhetn izgradili..pa valjda je normalno da pravimo ulice i bulevare a da ne zvonimo na sva zvona i svaki dan kao da je gradjevinsko cudo

važi
Gost
važi

Da imamo države neko bi odgovarao za ovu pljačku narodnih para koju vi nazivate “izgradnja bulevara”!!! Zašto je dozvoljeno preduzimaču da kasni sa radovima, a finansira se iz budžeta? Služi li budžet ove države za kreditiranje raznih kumova i prijatelja vlasti?

Lajo
Gost
Lajo

A kad li ce bulevar kod Montefarma (Ankarski)…radovi zapoceli u oktobru 2017…330m…svaka cast na ekspeditivnosti…a tablu su znali da postave…ne znam samo koga ce dovesti na otvaranje …vjerovatno gradonacelnika Ankare,pa ce ga cim okrene ledja opet zatvorit

Flojd
Gost
Flojd

Podgorica mora biti dobro organizovana sa gradskim saobraćajem jer drugacije se neće moći rijesiti saobraćajna gužva

Raulio
Gost
Raulio

Snimite malo tu kolonu od niksickih semafora do Zabjela sto se proteze svaki dan.

Miki
Gost
Miki

Bulevar je traljavo odrađen ali ako je za utjehu, neće više biti saobraćajnih gužvi kao što ih je bilo ranije, prije njegove izgradnje. Što se tiče odgovornosti za kašnjenje i za kvalitet radova, očigledno je da niko neće snositi odgovornost za to. Imam jednu veliku zamjerku što se tiče bezbjednosti. Bulevar je jednim svojim dijelom blizu samoj obali Morače (preko… Više »

Lješkopoljka
Gost
Lješkopoljka

A put do škole…stidite se!

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Pitanje za struku. Zašto se kod nas naši putevi (uglavnom) ne mogu asfaltirati da budu kolovozni zastori ravni. I ovaj kroz Goricu je “truckav”.

Miki
Gost
Miki

Bulevar kroz Zetu je odlično urađen, sve u roku a asfalt kao pista…Takođe put do Budve, naročito dionice koje je radio Bamax.

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Miki

Pa stavio sam uglavnom. Zato pitam, jel do neke objektivne nemogućnosti (sastav terena), ili subjektivne (ne znanje ili nemogućnost izvođača).

važi
Gost
važi

Zato što neko krade, a neko ne krade. Pri tom se ne sankcionišu ovi koji kradu pa ih je sve više i više.

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Juce sam pomislio zasto ne pisu da je autoput i bulevar zavrsen? Kad eto gotovo bilo odavno, nego se cekao 21.5. Ako, lijep je bulevar. Lijepo je i kostao, a sudeci po komentarima kostace i ispravke jos nekoliko miliona. Pogotovu kad pocnu da grade krakove i kad po njemu budu ponovo spartali Bemax i Genex masine.

Danko
Gost
Danko

Prvo se pitah za cem 10 miliona a onda vidjoh ko je direktor!!! Jasno!!!

Send this to a friend