Ekonomija

DPS: Lažne vijesti u saopštenju SDP

Lažne vijesti u političkom saopštavanju su novina u praksi SDP-a, ali je to očigledno neophodan alat u pokušaju dalje manipulacije građana Crne Gore, poručuju iz poslaničkog kluba DPS-a.

Ranije su iz SDP-a zatražili na sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje da se zakaže saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, što su poslanici vladajuće većine odbili.

“Demagogija i politikanstvo SDP-a je, u pokušaju bijega sa političke margine postao sastavni dio njihovog javnog nastupa. Navodna zabrinutost za status penzionera, onda kad znaju da je Vlada dogovorila sa socijalnim partnerima kako da na najbolji način zaštiti prava najstarije kategorije crnogorskih građana, nastavak je takve prakse”, naveli su iz DPS-a.

Kako ističu, razumiju potrebu SDP da sakupe sitne političke poene, gdje god mogu, međutim, dodaju oni, zabrinjava što su prešli granicu elementarne korektnosti.

“Nakon sjednice Odbora, na kojoj su se poslanici većine  pozitivno izjasnili u odnosu na inicijativu da se sasluša ministar Purišić, SDP je izdao saopštenje da je vladajuća većina odbila inicijativu?! Naime, SDP je odbila da se objedine dvije inicijative na temu novog zakona o PIO (inicijativa vladajuće koalicije i inicijativa SDP-a), i time pokazala da je partija koja ne mari za položaj penzionera, već samo za sopstveni politički profit”, navode iz DPS-a.

U tom slučaju, kako ističu iz ove stranke, većina u Odboru je odbila inicijativu SDP-a, a prihvatila inicijativu za saslušanje ministra, na temu novog zakona o PIO koju su uputili Odboru poslanici vladajuće koalicije.

“Naravno, svima je jasna iskrenost raznih inicijativa SDP-a.  Osamnaest godina u koalicionoj vlasti nijesu se sjetili penzionera i njihovih penzija da bi se u opoziciji odjednom prosvijetlili i počeli svakodnevno da zapljuskuju javnost demagoškim floskulama i navodnom brigom za građane”, zaključuju oni.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kaaakone
Gost
Kaaakone

Ti meni serdare, ja tebi vojvodo,… a nema ti od toga ništa.

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

Treba donijeti zakon da poslanici od pedeset godina moraju u penziju, ali i da ne mogu bit poslanici prije cetrdesetpete !

Boys
Gost
Boys

Eh, pazi da se ne opravdate. Cinjenica je da bezmalo dvije godine opstruirate Zakon koji ste dogovorili na Socijalnom Savjetu i za koga je glasala 1/3 predstavnika Vlade i da je njegova primjena trebala da počne u toku prosle godine a najkasnije od nove 2020. Nije vam pravo sto ste pritisnuti da postujete dogovoreno pa sada izvrcete i vecinom namecete… Više »

mrkela
Gost
mrkela

SDP je prodao Budvu i Kotor četnicima i dogovorio prodaju Države , da nije bilo Bošnjaka ovo bi bila četnička Država . Kome to nije jasno !

Zeljko
Gost
Zeljko

Kome vi mozete reci demagozi sve ste bili od nastanka haa

SAMPION
Gost
SAMPION

Ućutite više politički foliranti iz DPS-A…Ko vam više veruje, kad više ni sami sebi ne verujete…odsvirali ste ovog puta…

Kuku njima
Gost
Kuku njima

SDP-u je najjače ono da se sa 45 godina ide u penziju, a da najmanja penzija bude 1000 eura. Bravo im ga!

Send this to a friend