Ekonomija

DPS: Turizam u Kolašinu neodgovornim odnosom prethodne vlasti, doveden u lošu situaciju

Kolašin

U toku su brojne aktivnosti kojima se pokušava organizovati rad lokalne turističke organizacije koja je neodgovornim odnosom prethodne vlasti, dovedena u nezavidnu situaciju, saopštenp je iz DPS-a Kolašin.

“Kakav je bio odnos prethodne vlasti prema radu lokalne turističke organzacije, potvrdjuje izmedju ostalog i podatak da nije godinama organizovana ni Skupština turiističke organizacije a rukovodstvo je imalo formalno zasnovan radni odnos”, navode u saopštenju.

DPS dodaje da prethodna vlast ništa nije uradila sa pozicije lokalne uprave na turističkoj promociji pa je u tom dijelu turistička privreda bila prepuštena samoj sebi.

“Nije bilo dovoljnog i potrebnom učešća na sajamskim turističkim smotrama. Novo rukovodstvo će najprije na pravi način organizovati rad i funkcionisanje same Lokalne turističke organizacije kako bi ona bila osposobljena da bude pravi partner turističkoj privredi.Već se radi na izradi novog dizajna i sadržaja sajta a pripremaju se i sastanci sa kako sa nosiocima kolašinske turističke privrede tako i sa vlasnicima privatnog smještaja,ugostiteljima, trgovcima”, smatraju iz ove partije.

Na kraju poručuju da ih kapitalne investicije Vlade Crne Gore koje se izvode oko Kolašina na auto-putu Podgorica – Mateševo, putu od Berana do Kolašina i izgradnja Ski centra Kolašin 1600, obavezuju da turističko funkcionisanje grada bude podignuto na veći nivo pri čemu će sve službe lokalne uprave biti na usluzi turističkoj ponudi Kolašina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gagan
Gost
Gagan

Novi direktor ce to dovesti u red. Pametan je i vrijedan!

Kolasin dps
Gost
Kolasin dps

Sad ce to Bato da pozlati. Vec je krenuo. (Kroz tajni prolaz)

Boba
Gost
Boba

A da ne pricamo to da je direktorica obavljala i pomenutu funkciju, kao i bila radnik lokalnog sekrerarijata za privredu??? Kako?! Sramno je to sta se radilo osim krivicne odgovornosti. Ubili su sdpovci turizam

Send this to a friend