Ekonomija

Dragićević: Prva kiša ukazala na brojne nepravilnosti na auto-putu

Kiša usporava vožnju na auto putu

Prva jača kiša od otvaranja auto-puta, koji smo platili skoro milijardu eura, i problemi. Zbog jučerašnjih obilnih padavina, jedna saobraćajna traka u tunelu bila je u potpunosti prekrivena bujicom vode. Šta je uzrok poplavljenog tunela na auto putu nijesmo uspjeli da saznamo od nadležnih. Građanski aktivista Aleksandar Dragićević kaže da je javnost očekivala objašnjenje, budući da je prva kiša otkrila brojne nepravilnosti na auto-putu, pa se pita šta nas tek očekuje tokom zime. Kiša je podsjetila i na već poznati problem sa prokišnjavanje zgrade Aerodroma u Podgorici.

Voda uvijek nađe put. Tako je bilo i juče, kada su obilne padavine, ne prvi put, prodrle u zgradu Aerodroma Golubovci, pa su putnici bili suočeni s neprijatnim prizorom – kante u kojima se sakuplja kišnica, a morali su biti oprezni i zbog mokrog i klizavog poda.

Prokišnjava i nedavno završeni Muzički centar.

No, potok vode zbog kiše sinoć je otežao i saobraćanje kroz tunel na autoputu “Princeza Ksenija”. Bujica prljave vode gotovo da je prekrila jednu saobraćajnu traku.

Pokušali smo da iz Monteputa, firme koje upravlja autoputem, dobijemo odgovor šta je uzrok takvoj situaciji. Ipak, nijesu bili u mogućnosti da nam daju izjavu.

Građanski aktivista Aleksandar Dragićević navodi da su nadležni bili u obavezi da odgovore javnosti:

“Mi smo danas očekivali bar neki odgovor od ministra, od Monteputa, makar ne javni. Tako da mi, kao građani, ne znamo šta se dešava”, kazao je Dragičević.

Televizija Crne Gore nezvanično saznaje da problem leži u dva odvoda, koja su bila začepljena. Tokom noći, problem je saniran, pa bujica kroz tunele danas nema.

No, nakon skoro milijardu uloženih eura i tri godine probijanja roka, postavlja se pitanje da li smo dobili kvalitetan autoput:

“Sada vidimo brojne nepravilnosti na autoputu, poplave i nesigurnosti u tunelu. Šta nas tek očekuje zimi? Tek nas očekuju veći problemi s autoputem”, poručio je Dragičević.

A jedan koji još nije riješen je silazak s autoputa, sa strane Mateševa. Nakon nove, ravne ceste, prinuđeni ste da se vozite makadamom.

Mjerodavno je mišljenje, mnogo smeta. A kiša na površinu izbaci mnogo problema – jedan od njih je i zamućenje Tare usljed građevinskih radova.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Andrej
Gost
Andrej

Za ovako malo drzavu 1 milijarda eura Bolje da se ulozilo u samu drzavu i narod ne u autoput koji eto ni ne funkcionise kako treba a tek sto ce se ljudi skijati zimi u pravcu Pg(ps neka ga preprave u ski centar👌🏻) Pare su se mogle ulozit u skole, bolnice, objekte za stanovanje kome je potrebno, fabrike, svasta nesto,… Više »

Poplava
Gost
Poplava

Pola evrope je poplavljeno , a vi dramite znog jedne trake . Čim su odvodi očišćeni voda se povukla.

oooo
Gost
oooo

Mogli bi da budemo Monako, Luksemburg,… a sve vise licimo na Somaliju,…. Nisu krivi politicari, doktori, direktori,.i ostali strucnjaci koji vode ovu zemlju u provaliju, kriv je ovaj nazovi junacki narod koji im je citeci sve ovo i dozvolio. Od auto puta pa do cijena i svega ostalog.

Sasa
Gost
Sasa

Izvodjac ako je kriv da plati odstetu mada to se svuda u svijetu desava a mi umjesto da smo ponosni na najbolji auto put na balkanu mi pljujemo.Zivim u Srbiji znate kakvi su auto putevi doradjene ceste.

Miso
Gost
Miso

Ko ga je pravio i za koga ga je pravio, odlican je.

P.P.
Gost
P.P.

Pa kad su takvi vremenski uslovi brzina se smanji na 40,50 zavisno od uslova pa cak se no nekoliko sati ili dana zatvori auto put .Na primjer u Hrvatskoj neke dionice su zimi vise dana zatvorene.Kisa i snijeg moraju padat na zemlju.

Zvek
Gost
Zvek

Kakvi su nam strucnjaci i obrazovanje dobro je

CG NVO sektor
Gost
CG NVO sektor

Svakako je dobro ukazati na nepravilnosti ili sumnju na iste, narocito kad je u pitanju ovako skup infrastrukturni projekat. S druge strane, ne mogu a da ne primijetim da postaje iritantno koliko je jedan lik poput gospodina dragicevica verziran i pozvan da komentarise sve. Nekad ekolog, na poziv tandema evropa sad je postao i ekonomista, a evo sad i inzenjer.… Više »

MNE CPC NATO
Gost
MNE CPC NATO

A vidis ja nocas i podjoh i dodjoh nikakvih snetnji ni vidio nisam a kamo li imao…

Bokelj
Gost
Bokelj

Dok neko ne ode na dobru robiju neće se ništa promijeniti,svi rade a niko ne odgovara za posledice

Marsal
Gost
Marsal

Autoput na koji ide voda pri brzini od 100 km dobiju se takozvane skije i pravac zid. I niko od izvođača radova ne odgovara za to. O penalima zbog kašnjenja od tri godine i da ne pričamo a kamate idu li idu.

amo
Gost
amo

Dragićeviću prije par mjeseci voda je ponijela dva kilometra auto puta Miloš Veliki u Srbiji,pa se nije digla frka ili ako đe prokišnjava,jer vodu ne može niko ukrotit.Taako da nema nikakve potrebe za dizanjem frke.

Toffy
Gost
Toffy

A kako demokrate u Upravi za saobraćaj rade Rožaje Špiljni.Posao za tužioca.Klizište most Zeleni dva puta plaćen

joko
Gost
joko

🤪🤪🤪🤪🤪🥳🥳🥳

Joksim
Gost
Joksim

Ki je kriv za to da mi je znat,mora da je Zdravko,ili Dritan Ili mozda Milo,a?

opaopa
Gost
opaopa

Pa ko ga je otvorio ili to tražio taj je i garantovao da je sve ok. Tako da…

pff
Gost
pff

ma, čuš, kriv je “dežurni krivac” za sve i svašta….Ajd, spavaj, kasno je već…

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Ovi ga ne umiju ni odrzavat

Joksim
Gost
Joksim

Ovi su krivi,e ,a jeli to do odrzavanja,ili do gradnje?

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Neznam

Narod
Gost
Narod

Nama nista nevalja

Škola
Gost
Škola

Zašto kažeš Monteput, a misliš na Bošnjačku sttanku, skorije i 5-10 Demokrata?

Joksim
Gost
Joksim

Priznajte jednom dps kriv,3 godine put kasnio,petlju zaboravili,najskuplji auto put na svijet po km,priznajte jednom,niko ne veli da ovi valjaju,ali sve do 2020 je dps odgovoran

MNE CPC NATO
Gost
MNE CPC NATO

Ovih 44 kilometra puta uradjenih u ovim uslovima je isto kao 430km kroz Vojvodinu..pa vi dusmani vidite sad koliko je kostao i koliko je kasnio.. dobro su ga ikad zavrsili kukala nam majka kuda su ga provukli…

Ludak
Gost
Ludak

Pa autoput je rađen za ljetne turiste zimi ključ u bravu

obavijesten
Gost
obavijesten

Nisu rijeseni ni silasci sa petlji Verusa i Pelev brijeg. Sa petlje Verusa je pedenca i do 18%, bez bankina, sa ostrim krivinama, put kojim se ne mogu mimoici ni 2 obicna auta a donja strana mu je iznad dubokog potoka (provalije). Zimus ce biti potpuno neupotrebljiva. Sto se monteputa tice, kad sam jednom zvao neki dezurni broj sto su… Više »

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Tu bi SDT isto ima posla , nego kako tuzilastva nema izio Vuk Magarca .

Beg
Gost
Beg

Dragi sugrađani… Kada god ovako nešto pročitate, kada vas dočeka makadam, drzak doktor, odvratan radnik na šalteru… Sjetite se da su ovo sve naše pare, do zadnjeg centa. I ono što su krediti, vraćaćemo mi,naša djeca i unuci. Nadležnima se srdačno zahvalimo što jedna milijarda eura nije dovoljna dovoljna i za odvode, niti za osnovne stvari na Kliničkom centru.

Iva V.
Gost
Iva V.

Tačno je ovako kap sto ste napisali. No kad nema naroda neka nam ubijaju najmilije sto na autoput, sto u klinicki

Send this to a friend