Ekonomija

Drevni grad bilježi veći broj turista u odnosu na prošlo ljeto

U Kotoru trenutno boravi 9.653 turista što je za 13 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

“Najveći broj turista koji borave u Kotoru dolazi iz Rusije, Srbije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Francuske”, saopštila je za Skala radio Dragana Samardžić, menedžerka za promociju u Turističkoj organizaciji Kotor.

Ona je podsjetila da je tokom prvih šest mjeseci u Kotoru boravilo preko 17.000 turista, što je za 55 odsto više u odnosu na isti uporedni period prošle godine, dok je broj noćenja veći za 60 odsto.

“I u segmentu izletničkog turizma bilježi se bolja posjeta o čemu svjedoče podaci da je do kraja jula Kotor posjetilo blizu 260.000 izletnika, što je za sedam odsto više u odnosu na isti uporedni period prošle godine. Kada je u pitanju nautički i kruzing turizam u kotorsku luku je do kraja jula upolovilo 196  kruzera, što je za sedam odsto manje u odnosu na lani, dok je broj putnika na krzerima manji za dva odsto”, navela je ona.

Takođe, kazala je Samardžićeva, broj jahti je manji za dva odsto u odnosu na prošlu godinu, dok je broj putnika na jahtama manji za jedan odsto.

“Lokalitet Rimski mozaici u Risnu sa jedinstevnom predstavom Boga sna Hipnosa iz drugog vijeka prije nove ere, bilježi veću posjetu i do kraja jula lokalitet je obišlo preko 22.000 turista. Brojne turističko-kulturne manifestacije koje se tokom ljeta organizuju u drevnom gradu privlače turiste i utiču na njihov profil. Veliki broj njih, posebno iz regiona se odlučuje za Kotor u vrijeme tradicionalnih fešti”, zaključila je Samardžićeva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Puz Demon
Gost
Puz Demon

U drevnom gradu turista ima,setaju,dive se ljepiti tiga grada.Malo trose apartmani prazni.Pa neka gosp.prica sta hoce.

Send this to a friend