Ekonomija

Država da sačuva Montenegro airlines

Montenegro airlines povezuje Crnu Goru sa svijetom i značajno utiče na privredu ostvarujući indirektan doprinos od oko 215 miliona na godišnjem nivou, kazao je za TVCG direktor MA Živko Banjević.

Banjević poručuje da se benefita kompanije ne treba odreći, već poslovanje optimizovati.

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić navodi da dvije kompanije ne mogu jedna bez druge.

“Jako je bitno da država Crna Gora sačuva MA, jer je to kompanija koja u Crnu Goru i iz Crne Gore dovede vjerujem ove godine 600.000 putnika. Dakle to je izuzetan broj za sve nas i vjerujem da će saradnja između MA i Aerodroma Crne Gore svakim danom biti sve bolja”, kazao je Orlandić.

Zbog toga što je Montenegro airlines-u u protekloj godini data pomoć iz budžeta od više od 10 miliona eura, često se postavlja pitanje je li državi takva kompanija potrebna.

Ekonomskki analitičar Predrag Drecun kaže da je kompanija potrebna, jer je mnogo više od ekonomske cjeline.

“Mnogo bi bilo bolje napraviti jednu cjelovitu državnu priču, reći pošteno građanima ovo košta našu državu, naše poreske obveznike, ali to je naš interes. MA treba pomoći, kao što mnoge države pomažu svoje aviokompanije, jer je to državni interes”, ističe Drecun.

Sa druge strane, bivši ministar finansija Raško Konjević kaže da je stanje nedopustivo, ali pozdravlja najavu Vlade da će tokom septembra pokrenuti javnu raspravu.

“Mislim da tu nadležno ministarstvo ima jedan nekorektan odnos prema građanima. Mislim da je nepošteno da 600.000 građana finansira takve dubioze u jednoj državnoj kompaniji. Na drugoj strani, vi od tog nadležnog ministarstva u protekle dvije godine ne možete da čujete nijednu riječ šta je plan, šta je strategija”, ukazao je Konjević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
M.Ilickovic
Gost
M.Ilickovic

Prije nekoliko gdina americka kompanija X.podrzana od nekih clanova kongresa ponudila je CG da se MA ukljuci u americki turisticki promet I to sto bi 1.nastupala sa US avio kompanijom ali zadrzi svoj nacionalni status ili 2.iznajmi avione I dobije tehnicku podrsku ili 3.nezavisno pod povoljnim uslovima kupi avione.Razgovori su vodjeni nekoliko mjeseci I kada su Amerikanci shvatili da MA… Više »

Todor
Gost
Todor

Ako donosi benefite hotelirujema neka oni finansiraju toliki broj zaposlenih u MA.

Anonimni777
Gost
Anonimni777

Davno bi ga ugasili da drzava nema interes od njega i svi gradjani, ova negativna propaganda je cista zloba odredjenih ljudi koji nemaju drugog posla bez da omalovazavaju nesto sto vrijedi, kao i sve sto omalovazavaju u CG.

Pjer
Gost
Pjer

Jos bolja saradnja sa aerodrumima tj davi ne placamo nista a ovi mrtvi zadovoljni.Ta kompanija da svede broj zaposljenih na 10 bez letackog osoblja pa onda da proba nesto.Ovako bruka.Sve drugo prazne price.

Ćotek
Gost
Ćotek

ovaj će nas Montenegro Airlines uvuć u veće dugove no autoput!

Ekspert
Gost
Ekspert

Neka ga Osman valorizuje. Ha ha ha.

Nme
Gost
Nme

A oni uništavaju državu, e ove sramote

vesko
Gost
vesko

Johny njihove se zene i djeca ne voze brodovima preferiraju avione

Johnny B
Gost
Johnny B

Zasto onda niste pomogli barsku plovidbu nego se sramotimo drzeci u charter tudju ragu??? To nije drzavni interes jel? Ovakvih licemjera nije majka radjala, pi

Send this to a friend