Ekonomija

Dubrovnik: Kraj ljetne sezone još nije na vidiku, danas 48 linija iz 21 države

Foto: Sharemontenegro.me

Aerodrom Dubrovnik danas je imao gotovo 100 polijetanja i slijetanja komercijalnih aviona na redovnim linijama prema čak 21 državi. U odnosu na isti period prošle godine, povećanje je veliko s obzirom na to da redovnih međunarodnih linija u istom periodu prošle godine gotovo više i nije bilo.

U Dubrovniku će danas biti vrlo prometno, uprkos tome što smo je kraju septembra. Najavljeni su dolasci aviona sa čak 48 redovnih linija, najviše iz Francuske i Velike Britanije.

Kraj ljetne sezone, odnosno postezone, u Dubrovniku još nije na vidiku. Samo danas u Dubrovnik slijeće 7 aviona iz Francuske (3 iz Pariza, 2 iz Nanta, te po jedan iz Marseja i Liona). Isti broj letova  i s tržišta Velike Britanije (4 leta iz Londona, 2 iz Mančestera, po jedan iz Edinburga i Birmingema).

Turisti iz Francuske i Velike Britanije još uvijek dolaze na odmor u Dubrovnik u većem broju, što potvrđuje i visok postotak popunjenosti aviona na današnjim letovima prema Aerodromu Dubrovnik.

Valja istaknuti da iz Njujorka u Dubrovnik danas stigla dva aviona tipa B767-300ER, United Airlinesa i Delta Air Linesa, a obje su se kompanije pohvalile visokim interesom putnika za Dubrovnikom u ovoj ljetnoj sezoni.

Uz tri spomenuta tržišta, valja spomenuti i letove prema Poljskoj, Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Španiji i Rusiji.

U Dubrovnik će danas slijeću avioni iz Atine, Rima, Osla, Kopenhagena, Dablina, Praga, Beča, Ženeve, Rige, Zagreba i Istanbula, a sutra će u zračnoj luci će biti prisutan još veći broj stranih avioprevoznika i redovnih linija.

Red letenja za prvu polovinu oktobra je potvrđen od strane velikog broja aviokompanija pa će krajnji jug Hrvatske pred sami početak zimskog reda letenja takođe biti dobro povezan s brojnim evropskim odredištima, a najveći broj letova u oktobru se očekuje prema Londonu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neko laže
Gost
Neko laže

A čime se hvali naša Vlada… Pričama za malu đecu

CG4EVER1
Gost
CG4EVER1

Zato u CG ni cuka ni tuka. Najgora sezona do sad, jedina gora je bila prosla.

Gernsheim
Gost
Gernsheim

U Dubrovnik iz čitave zapadne Evrope a ova naša (ne)vlada se raduje kad im sleti jedan avion iz Kazahstana , Kadzikistana i Irana e bruke zive..,,,

Moje Ime 1
Gost
Moje Ime 1

Zadnjih 30 godina nam je ovakav turizam.
Za god dana je nemoguce ispraviti sav nerad zadnjih 30 godina.

Makseodavde
Gost
Makseodavde

Kao i svi. Zapadnjaci hoce rizorte a ne kuce na iznajmljivanje. Kad bi svi podigli cijene za 100€ samo bi bogatasi dolazili.

Send this to a friend