Ekonomija

Đukanović: Časna rudarska profesija povezana sa napretkom Crne Gore

Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Dana rudara Crne Gore i Dana Rudnika uglja predsjedniku Odbora direktora i izvršnom direktoru Aleksandru Mitroviću i Slavoljubu Popadiću , svim zaposlenim u Rudniku Pljevlja kao i svim rudarima u Crnoj Gori, uz najbolje želje za dalji uspješan rad i napredak.

“Časna rudarska profesija je do kraja povezana sa višedecenijskim privrednim i ukupnim napretkom Crne Gore, kao što je i Rudnik uglja u tom istom periodu glavni pokretač razvoja Pljevalja i neodvojivi dio progresa koji naša zemlja ostvaruje na ekonomskom planu, i na svim drugim poljima. Ove godine menadžment i svi zaposleni u Rudniku Pljevlja obilježavaju svoj dan u novom ugovornom odnosu Rudnika sa Elektroprivredom Crne Gore, što vašu kompaniju dodatno učvršćuje kao važnu kopču energetskog sektora zemlje, i doprinosi daljem povezivanju u regionalnim i evropskim okvirima, u skladu sa standardima i obavezama koje imamo u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, i kao članica NATO alijanse”, navodi se u čestitci Đukanovića.

On ističe da su time stvorene pretpostavke za još stabilnije finansijsko poslovanje i modernizaciju proizvodnje, za realizaciju započetih investicionih aktivnosti, i za bolje radne uslove i socijalni položaj zaposlenih.

“Siguran sam da će to dodatno osnažiti ulogu Rudnika i Elektroprivrede u cjelini kao važnog faktora dinamičnijeg ekonomskog rasta u Crnoj Gori, što je jedan od ključnih prioriteta naše državne politike u neposrednom periodu”, dodaje se u čestitci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NBA
Gost
NBA

BRAVO PRESJEDNICE!UVIJEK KAD STE MOGLI POMAGALI STE ONE KOJIMA TO STVARNO TREBA! SAMO NAPRIJED SIGURNIM KORAKOM! SRECNO!

Mario
Gost
Mario

E “moj” Milo Radovanov,da si ti i druzina oko tebe,cestiti kao rudari,dje bi smo mi (Crna Gora) bili,nebi nas boljih ni bogatijih bilo u Evropu.No od dva zla,izabrasmo manje(zamislite da je opozicija na vlasti),e tu bi nam bio kraj.

Logika
Gost
Logika

Ti sa rudarima i sa tim kako žive imaš veze taman kao crnogorski penzioner sa načinom života tebe, braca, seke itd.

VALTER
Gost
VALTER

DA , DA DOK TI NE DOĐU NA VRATA ŠEFE !!

Send this to a friend