Ekonomija Od 1. avgusta Portonovi biće otvoren za javnost

Đukanović: Impresioniran sam onim što sam vidio

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na poziv Ahmeta Erentoka, predsjednika Borda direktora Azmont Investmentsa, posjetio je budući rizort Portonovi u Herceg Novom. Tom prilikom premijerno su predstavljeni završni radovi prve faze izgradnje, sadržaji i aktivnosti koji će od 1. avgusta ove godine biti dostupni lokalnoj i međunarodnoj javnosti. Đukanović je naglasio da je impresioniran onim što je vidio.

 

Foto: Predsjednik Crne Gore

“Impresioniran sam onim što sam ovdje vidio. S obzirom da pratim realizaciju projekta od prvog dana do danas, izgleda gotovo nevjerovatno da je ovoliko puno napravljeno i da je napravljeno sve u skladu sa onim što su bila najoptimističnija očekivanja. Željeli smo da odaberemo dobrog partnera koji će biti u stanju da donese nove standarde i u gradnji i u turističkoj ponudi i mislim da sa zadovoljstvom danas možemo da kažemo da to dobijamo i da će u tome već od ovog ljeta uživati prve grupe posjetilaca, prve grupe turista koji će biti u ovom kompleksu”, kazao je Đukanović nakon obilaska Portonovog.

Prema njegovim riječima ono što je, takođe, veoma važno, jeste da ćemo kroz završetak gradnje ključnogo bjekta hotela One& Only, prvog takvog hotela u Evropi bitno unaprijediti najkvalitetniju hotelsku ponudu na crnogorskoj obali, i u Crnoj Gori uopšte I da će to biti još jedan novi znak raspoznavanja i turističke i Crne Gore uopšte.

“Veoma insistiram na tome da smo kroz realizaciju ovakvog projekta bitno unaprijedili standarde i da upravo postižemo ono što želimo, da Crna Gora ne bude jedna od jadranskih ili jedna od mediteranskih turističkih destinacija, nego da kroz realizaciju ovakvih projekata postaje jedna od najprestižnijih evropskih turističkih destinacija”, istakao je on.

Takođe, kako je naglasio, veoma je dobro primijetiti da već u ovoj fazi gradnje ovdje radi otprilike oko hiljadu i po ljudi, da su mnogi od njih građani Crne Gore.

“Dakle, da ovakvi projekti postaju jedno novo tržište, nova prilika za dokazivanje domaće radne snage, da ljudi iz Crne Gore učestvujući u ovakvim projektima, najprije dobijaju kvalitetnu šansu za rješavanje pitanja egzistencije, a uz to uče neki novi zanat na najvišem nivou i mnogi od njih će biti spremni da, vjerovatno, učestvuju u realizaciji sličnih projekata, ne samo u Crnoj Gori, nego i izvan naših granica”, kazao je Đukanović.

Foto: Predsjednik Crne Gore

On poručuje da je ovo ozbiljna šansa za rješavanje ključnih ekonomsko-socijalnih problema u državi i ključna šansa za razvoj Crne Gore, prije svega u ovim djelatnostima koji zaista predstavljaju i najbolju razvojnu šansu za našu zemlju.

“Napokon, želim takođe da primijetim da je investitor realizujući ovaj projekat, pokazao visok stepen društvene odgovornosti. Pratio sam od prvog dana kada je Azmont Investments krenuo da se predstavlja i Herceg Novom i Crnoj Gori. Radio je to zaista na jedan način koji može biti uzor drugim kompanijama i koji može istovremeno podučiti domaće kompanije kako uz ostvarivanje profita treba pametno komunicirati sa društvenom zajednicom u kojoj realizujete taj projekat”, rekao je on između ostalog.

Predsjednik Borda direktora Azmont Investmentsa Ahmet Erentok je kazao da su veoma počastvovani što mogu da ugoste Đukanovića danas jer na današnji dan prije sedam godina, potpisan sporazum sa crnogorskom Vladom za razvoj i izgradnju visoko luksuznog hotelskog kompleksa.

“Bili smo pozvani od strane predsjednika Đukanovića koji je u to vrijeme bio premijer, vjerovali smo njemu, vjerovali smo Crnoj Gori. On nas je ohrabrio te smo stoga počeli da radimo i danas po prvi put spremni smo da otvorimo prvu fazu hotelskog kompleksa”, istakao je on.

Najavio je da će u aprilu 2020. hotel biti spreman da primi prve goste.

Kada je 2012. godine kompanija Azmont Investments ušla na crnogorsko tržište, njena ugovorna obaveza bila je da u rizort uloži 52 miliona eura u prve četiri godine, odnosno 258 miliona eura za osam godina. Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 miliona eura, dok će ukupna investicija po završetku svih radova iznositi blizu milijardu eura, kazali su iz te kompanije.

U svim segmentima projekta sada je angažovano u prosjeku 1.560 radnika.

Rizort se prostire na 26 hektara i sastoji od 1,8 kilometara eskluzivnog obalnog područja sa 214 rezidencija. Svjetski brendovi, kao što su prvi One& Only hotel u Evropi sa Espace Chenot Health Wellness Spa centrom, i D-Marinom kapaciteta 238 vezova i mogućnošću prijema brodova dužine do 120m, sastavni su dio Portonovi Rizort ponude.

Foto: Predsjednik Crne Gore

U okviru marine predviđen je i granični prelaz. Portonovi naselje osmišljeno je u tradicionalnom mediteranskom stilu sa kombinacijom bokeške i venecijanske arhitekture, uz poštovanje crnogorske istorije, tradicije i culture življenja i gradnje. Njegovim završetkom značajno će se podići kvalitet i standardi turističke ponude Crne Gore.

85

avatar
1000
44
41
0
 
63
PERA LOZACfree samplesElsanDAKAcrnogorac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PERA LOZAC
Gost
PERA LOZAC

Kakve ce koristi obican crnogorski gradjanin imati od toga, mozda jedino nekoliko nesretnika koji ce imati srecu ili nesrecu, kako ko gleda, jer ce u sezoni sluziti tamo, poneki i za stalno za neku bednu crkavicu. Velika vecina nece imati priliku niti mogucnost da kroci i da vidi kako izgleda.

Elsan
Gost
Elsan

Mnoge boli sto postojis,ziwio mi i wladao jos 100godina

crnogorac
Gost
crnogorac

Koga je briga sa čime si ti impresioniran?

Posrbica
Gost
Posrbica

Ja shvatih da sam Crnogorac i da nemam nista sa Srbijom. Drugo je to sto su mi posrbili svu famelju kukavnu! No ja se srecom osvijestih i vratih onome iskonskom Crnogorstvu koji su bili moji preci prije posrbljavanja.

CETINJE
Gost
CETINJE

I JA SAM IMPRESIONIRAN MILO KOLKO TI IMAS ODIJELA A JA NE MOGU KUPITI PATIKE OD 50 EURA

Teodo
Gost
Teodo

Lomi,bio bi i ja impresioniran da je 40% porto novi moje…

Stari
Gost
Stari

Mene nesto drugo impresionira da za 30 godina ne ozivljese niti jednu fabriku na temeljima one stare. Eto valjalo bi da i mi nesto proizvodimo. Recimo nesto slicno kao Daido metal Kotor bivsa Indusrija Lezaja Japanac gazda firma radi nasi prave lezaje uz solidne plate i sve po propisu. Slobodni vikendi praznici godisnji odmori itd Nikad niti jedan novinar ne… Više »

Shaolin
Gost
Shaolin

nije im bilo u cilju da otvaraju fabrike, da narod radi i živi, nego im je u cilju bilo ovako nešto i da narod preživljava, da se zanosi glupostima cijelog života

Alder
Gost
Alder

Tako dobar politicar a tako lose vodi drzavu interesantno

DAKA
Gost
DAKA

Ovo je isto kao i PM i Lustica Bay ,sve jeftina gradnja oblozena kamenon iz sirokog brijega.
Ovdje nema kamena iz MNE jer kao sto i sami znate mi smo ravnicarska zemlja i skoro kao Holandija vapimo za kamenom.

Moje ime
Gost
Moje ime

Zato su Bar i Ulcinj totalno zapostavljeni.

radosav72
Gost
radosav72

Ali najjace mi je sto je prije pocetka gradnje P. N. , Rusima servirano da ce tu biti NATO baza :), i Rusi pokupovali sve placeve na Tortu ( ono iznad kasarne Kumbor) , doveli struju i sve ostale instalacije koje bi mogle da snadbijevaju, recimo pola Kotora. A Milo ih lagano navukao i iskulirao 🙂 . A na Torti,… Više »

radosav72
Gost
radosav72

Bravo predsjednice. Zivio stotinu godina i dabogda dok si ziv vladao Crnom Gorom!!!

Milosava
Gost
Milosava

Malo je to, sto cemo onda ?

radosav72
Gost
radosav72

A do tada cemo Milosava draga, i ovu nasu zalutalu bracu nauciti ko su i sto su, a onda cemo moci da biramo vlast po principu ko nudi bolji ekonomski plan. Jer garantujem da sada nijedan Crnogorac ( pod Crnogorcima podrazumijeva se spadaju i ovi koji su zalutali) nezna nista o ekonomskom planu nijedne politicke partije.

Milosava
Gost
Milosava

Bogomi radosave ne moze on zivjet toliko dugo koliko ce trebat zalutaloj braci da nauce to sto ti mnis da treba da nauce, nema vise metuzalema, ako to nijesi ti radosave !!! A sto nas ometa raso da sad ova drzava ima ekonomski plan, no cekamo, daleko bilo, ne mogu ni da spomenem, hriscani smo, ne valja se, svak ce… Više »

Djuro od Niksic
Gost
Djuro od Niksic

Radisave mozes sjutra da uzmes sendvic sa najboljim parizerom i kecapom

Bokelj
Gost
Bokelj

Boka nije Crna Gora.

free samples
Gost
free samples

a da mu das platu i prepises kucu i imanje…..

Gligorije
Gost
Gligorije

Dosadi vise covjece 30 godina vrtis 200 rijeci.I onda frka kako nam je najnizi IQ u Evropi.Da ista imamo u glavu ne bi te odavno ni gledali ni slusali.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Gligorije de ti out sumadije – pa da vidis iq!!

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Bik li se mogao oženiti da kupim jedan apartman ođe i da ga prepisem ženi.

DAKA
Gost
DAKA

Dobro je ,ako bi mogli na otvaranje da povedete ovu muziku sa bedema iz kotora, sto nam cijeli dan usi probi a ni jednu rijec nisam ukapirao.sto je ovo ljudi?

Send this to a friend