Ekonomija

Đukanović i Marković nijesu u nesaglasju zbog Luke Bar

To što je predsjednik DPS-a Milo Đukanović u nedjelju izjavio da podržava privatizaciju Luke Bar, a Vlada u ponedjeljak odlučila da je za sad, ne prodaje ne znači da u stranci postoji nesaglasje oko te teme iako se to u nekim medijima tako želi predstaviti. To je kazao zamjenik predsjednika DPS-a i premijer Duško Marković u Skupštini nakon Premijerskog sata.

Inače, poljska firma OT Logistics je bila jedini ponuđač na tenderu i oni su za paket 30 odsto akcija ponudili oko osam i po milona eura. Kupoprodajna cijena je u pregovorima povećana sa 41,69 na 50 centi po dionici, ali je OTL trogodišnje investicije smanjio sa početnih 17 na 14 miliona eura.

“Razlike u stavu nas dvojice nema. Nijesmo zaustavili privatizaciju. Ne zbog toga što kompanija nije kredibila, ona jeste kredibilna, ali nijesmo zadovoljni ponudom”, objasnio je Marković.

Većinski vlasnik Luke Bar je država sa 54,05 odsto akcija. Fondovima HLT i Trend pripada 2,51 odsto i oko dva odsto akcija. Društvo za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG ima 1,18 odsto dionica Luke Bar, dok Atlas Mont ima 1,06 odsto udjela.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Premijer Republike Crne Gore, gospodin Marković je bio u timu koja je među prvima priznala nezavisnost južne srpske pokrajine, što je njegovo nesporno pravo, ali njegov brat u Srbiji živi. Nijeli to malo bezobrazno i licemjerno, o Crnogorci ? Gospodin Svetozar Marović je takođe bio u timu koji je među prvima priznao nezavisnos južne srpske pokrajine, što je takođe njegovo… Više »

Send this to a friend