Ekonomija

Đukanović sa predsjednikom Privredne komore Srbije: Pružiti intenzivniju podršku malim i srednjim preduzećima

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom. Dogovoreno je da se pruži intenzivnija podrška malim i srednjim preduzećima u pripremi aplikacija za projekte koje finansira EU, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je istakao značaj regionalne ekonomske saradnje, veće disperzije privrednih aktivnosti i konkretne mogućnosti za investiranje u različite sektore crnogorske privrede. Ukazao je, kako se navodi, na prioritete državne politike, ciljeve ekonomskog razvoja i nastavak integracionih procesa, kako bi se dostigao evropski kvalitet života građana i puna pripadnost evropskom sistemu vrijednosti.

Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore
Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore

Predsjednik PKS Marko Čadež predstavio je aktivnosti Komore, zajedničke projekte koje si realizuju sa privrednim komorama regiona i posebno saradnju sa Privrednom komorom Crne Gore. Dvije privredne komore zajednički učestvuju u radu evropskih i regionalnih komorskih asocijacija, EUROCHAMBRES, ASCAME, ABC i dr.

“Dogovoreno je da se pruži intenzivnija podrška malim i srednjim preduzećima u pripremi aplikacija za projekte koje finansira EU, i da poslovna zajednica pripremi konkretne predloge kako podići standarde poslovanja. Zaključeno je da puno razumijevanje integracionih procesa mora biti pod zajedničkom pažnjom kreatora politika i poslovne zajednice”, navodi se u saopštenju.

Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore
Foto: Kabinet Predsjednika Crne Gore
Send this to a friend