Ekonomija

Đurašković predložio Kašćečanu: Kupite imovinu nekadašnjeg Gornjeg Oboda

Predsjednik Odborničkog kluba SDP na Cetinju Nikola Đurašković, uputio  je gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Kašćelanu inicijativu da se Programom razvoja za 2019. godinu ili preusmjeravanjem sredstava iz Kapitalnog budžeta za 2018. godinu, opredijele sredstva za kupovinu imovine nekadašnjeg Gornjeg OBODA.

“Riječ je o prostoru od skoro 150.000 m2 koji ima gotovo 40.000 m2 hala, a koji prema poslednjoj javnoj prodaji košta svega 2,75 miliona eura. S obzirom da Prijestonica dobija po 5,6 miliona eura za kapitalne projekte, a kako je riječ o prostoru koji ima izuzetan potencijal za privlačenje investitora i otvaranje mikro, malih i sredsnjih preduzeća, ova investicija bi predstavljala najbolji način trošenja sredstava namijenjenih Prijestonici. Uvjeren sam da bi naknadnim unaprijeđenjem infrastrukture ovog prostora i sanacijom hala, uz ozbiljne promotivne aktivnosti i veliki rad na privlačenju investitora kroz novi, daleko izdašniji stimulativni investicioni paket, bili stvoreni uslovi za zapošljavanje naših sugrađana i novi život Cetinja”, kazao je on.

Đurašković napominje da,  nakon jučerasnje javne rasprave  o Nacrtu Programa razvoja Prijestonice za 2019. godinu, sa dubokim žaljenjem mora konstatovati da nije stekao utisak da će sredstva opredijeljena Programom za 2018. godinu koja nam stoje na raspolaganju biti utrošena u punom kapacitetu, te izrazio rezervu i prema predstavljenom Programu za 2019. godinu, koji nažalost, dobrim dijelom predstavlja listu prepisanih projekata iz 2018. godine.

“Kako nijesam imao prilike da od Vašeg tima dobijem odgovore na mnogobrojna pitanja vezana za jedan od najvažnijih dokumenata za naš grad, upućujem Vam javnu inicijativu koja osim konkretnog prijedloga za način trošenja sredstava definisanih Zakonom o Prijestonici sadrži  nekoliko veoma važnih pitanja na koja nijesam mogao dobiti odgovor na jučerašnjoj javnoj raspravi: Koliko je sredstava od cca 5.6 miliona koje je Cetinje dobilo za 2018. godinu utrošeno? Koji projekti su u pripremi i u kojoj fazi je njihova realizacija? Kako je moguće da Direkcija za investicije nema saznanja da je urađena tehnička dokumentacija za Studentski trg, nego njen rukovodilac to saznaje na javnoj raspravi?”, pita on.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Predlog za kupovinu imovine bivšeg Oboda je cjelishodna.

K.Natasha
Gost
K.Natasha

Legenda kaze da je jednom.bio jedan Obod,a sad nam bajke i basne pripovijeda gosp. Djuraskovic

Mileva
Gost
Mileva

Bravo Nikola!

Vojo
Gost
Vojo

Sto ga ti djuraskovicu ne kupi kad si bio vlast kad to toliko valja .Bjezi tamo neznalice jedna

Send this to a friend