Ekonomija

Đurašković: Skupština Prijestonice podržala inicijativu SDP o kupovini Oboda

Nikola Đurašković (Arhiva)

Skupština Prijestonice Cetinje je na današnjoj sjednici usvojila predlog inicijative za kupovinu imovine Gornjeg Oboda, čime je suštinski podržana incijativa cetinjskog SDP-a, saopštio je šef odborničke grupe ove stranke, Nikola Đurašković.

“Na ovaj način će biti efikasno utrošena sredstva koja Cetinju pripadaju po Zakonu o Prijejestonici za 2019. godinu. Cetinju su za razvoj potrebna nova radna mjesta i na Cetinju je kvalitet života građana bio najveći kad su radili Obod, Košuta, Bojana, Tara, Sanitas i ostali privredni giganti”, poručuje on.

Đurašković ističe da su svjeni činjenice da će se teško desiti da, kao nekad, dođemo do 10.000 radnih mjesta u industriji, ali je, kako dodaje,  ovo prvi korak kojim ćemo otvoriti perspektive za razvoj proizvodnje na području koje ima sve preduslove za to.

“Preko 40.000 kvadratnih metara u halama Gornjeg Oboda, energetska i putna infrastruktura i blizina Luke Bar, ali i Podgorice i primorja mogu biti atraktivni za otvaranje manjih pogona koji bi zapošljavali 10, 50 ili 100 Cetinjana”, tvrdi on.

Socijaldemokratska partija će,kako dodaje, iako opoziciona u Cetinju, uraditi sve što je našoj moći da se omoguće uslovi za razvoj ovog grada.

“Spremni smo da podržimo svaku inicijativu lokalne uprave koja će za cilj imati dodatne stimulativne mjere za one koje se odluče da otvore prozvoden pogone na Cetinju. Zato je i slogan naše kampanje za kupovinu Gornjeg Oboda bio “Da Cetinje radi”, a sa sličnim predlozima ćemo nastaviti i u narednom periodu”, tvrdi Đurašković.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
E,da
Gost
E,da

Dobro mi prođosmo sa ovom demonkratijom. Neka smo obalili mrski socijalizam, tolike su ljude ćerali da rade!

Marjan KO
Gost
Marjan KO

Cini mi se da je ovaj SDP na Cetinju bio najbolja opcija, jer pokazuju da imaju ideju za razliku od svih ostalih.

Ratko
Gost
Ratko

Marjan: Imali su kad, prijatelju, imali su kad….

Vojo
Gost
Vojo

Djuraskovicu dje bi sa idejama dok si bio na drzavne jasle no sad kao ti si napravio bistar ajde jadan ajde te tvoje filozofije su smijesne

Send this to a friend