Ekonomija

Đurišić napustio Abazovića: Nije prihvatio nijedan moj prijedlog

Zoran Đurišić

Savjetnik predsjednika Vlade za vazduhoplovstvo Zoran Đurišić obavijestio je premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da prekida saradnju sa njim, jer nije prihvatao njegove prijedloge o budućem radu nacionalnog avio prevoznika ToMontenegro i o imenovanju stručnih osoba na ključnim pozicijama.

“I nakon pet mjeseci ogromnih napora, pri čemu sam uložio svo svoje višedecenijsko iskustvo iz oblasti civilne avijacije, pokušavajući da utičem na stvaranje stabilne i zdrave avio kompanije, koju je moguće uspostaviti samo sa profesionalnim Odborom direktora i profesionalnim izvršnim direktorom, 43. Vlada kao i nekoliko prethodnih totalno urušava jedan od najvažnijih projekata koji je svojevrsan podupirač crnogorske ekonomije”, naveo je Đurišić u pismu javnosti povodom svoje ostavke, pišu Vijesti.

Đurišić kaže da je od četiri profesionalca koja je predložio premijeru za Odbor direktora izabrao samo jednoga, dok je drugi član koji dolazi iz vazduhoplovstva bio Abazovićev izbor.

On kaže da u kompaniji, na značajnim pozicijama, još uvijek sjede djelovi garniture koja je pod velom tajne kupila avione.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sole
Gost
Sole

Već je sve uništeno inače…

Posteno
Gost
Posteno

Pa Abazovicu i jeste cilj unistenje svih preduzeca u CG

Mirjam
Gost
Mirjam

Kada si mislio da je jak ,potrčao si kod njega.A sada kada brod tone prvi napuštaš. Sramotno i jedno i drugo!

Babalu
Gost
Babalu

Baki je institucija !

Nikola
Gost
Nikola

Ma daj, isti soj!!!!!

Zvezdan
Gost
Zvezdan

Prodao si se, sram te bilo!

Pedja
Gost
Pedja

11.aprila 2022 je Dritan izjavio ako bude premijer da ce pomoci radnike Montenegro Airlinesa koji su bez plata i radnog staza posli kuci 26 decembra 2021.Nije se udostojio ni da ih pomene evo toliko vremena.Najbitniji je ovaj put ka Tuzima,da bude sirok i dobar.

Pedja
Gost
Pedja

26.decembra 2020,napravih gresku…

Tash
Gost
Tash

Mozda je to 01 aprila obećao?

Kontraš_007
Gost
Kontraš_007

Ti si brate pomješao kockice, Air Montenegro je projekat Vlade CG i naravno da vlada treba da riješava problem koji je sama proizvela. Bulevar koji pominješ je opštinski projekat i Vlada samo jednim dijelom učestvuje u tom projektu. Ili ti možda smeta što je prema Tuzima? Nije smetalo kada su se pravili prema Danilovgradu, Zeti, Zlatici, Cetinju ali smeta prema… Više »

Send this to a friend