Ekonomija

Đurović: Imamo dovoljno goriva, hrane, ograničene marže na brašno, so, šećer i ulje

Goran Đurović

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi i listi proizvoda.

“To se odnosi na pšenično brašno tip 400, tip 500, šećer, suncokretovo ulje, so. Donijeli smo odluku da ograničimo marže, a da ne srušimo privredu, da zaštitimo građane i ograničimo rast cijena”, kazao je ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović.

Zatim je poručio.

“Imamo dovoljno energenata, raspoložljivost svih prehrabrenih proizvoda je dostupna. Tu nemamo problema”, dodao je Đurović.

Namjera Ministarstva je da se u veleprodaji marže ograniče na pet, a u maloprodaji na sedam odsto.

Donošenje ove odluke, ističe, doprinijeće otklanjanju štetnih posljedica sve učestalijeg rasta cijena osnovnih životnih namirnica, koji direktno utiče na životni standard građana.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je ukazao da Crna Gora mora voditi računa, pošto nismo proizvođači, nego uvoznici, o promjenama na trtžištu sirovina, da ne bi “upali u nestašicu”.

S.Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djoko
Gost
Djoko

Kako da ne,ulje danas 3€… Baš onako…ograničeno

Ludak
Gost
Ludak

Šuti zastidi se imaš ti i ta družina kao ti nego imamoli mi pošteni građani

oooo
Gost
oooo

Druze umjesto da zamrznete cijene vi ogranicavate rast cijena. A na koliko ste ogranicili rast, na 20-30-50%????????? Ni prosli eksperti nisu losije radili.

Send this to a friend