Ekonomija

Đurović: Marković javno najavljuje nastavak pohare državnih resursa

Dok se sa jedne strane ubrzano postavljaju kameni temeljci i najavljuju nove investicije, neke i po drugi, treći put, sa druge strane predsjednik Vlade Duško Marković ne odustaje od ideje privatizacije Aerodroma Crne Gore kao logičnog slijeda pohare svih preduzeća u državnom vlasništvu, saopštio je danas predsjednik OO SDP Tivat i nosilac liste “SDP – Odbranimo grad” Aleksandar Đurović.

<<<Sljedeća Vlada će obezbijediti realizaciju nove vizije razvoja Aerodroma Crne Gore<<<

“Vodeći računa o slijepoj odanosti ideji neoliberalne ekonomije, kao osnovnoj ideologiji Demokratske partije socijalista, premijer ne obraća pažnju na činjenicu da ovaj koncept, na svjetskom nivou upravo doživljava svoj poraz. U vremenu epidemije koronavirusa zapadne ekonomije okrenule su se same sebi, svojim privredama i nastojanjima formiranja sistema nacionalne samoodrživosti dok crnogorska vlast nastavlja sa krčmenjem državnih resursa jednako bestidno kako je i počela”, navodi Đurović.

Kako dodaje, oni u SDP će spriječiti privatizaciju Aerodroma Crne Gore kao strateškog resursa naše države i opštine Tivat, uvjereni da odricanjem od njihovog profita zarad kratkoročnog krpljenja budžetskih rupa ili jednokratnih provizija država, opština i građani ostaju na dugoročnom gubitku.

“Privatizacijom Aerodroma jedina prilika koju oni mogu dobiti je da tamo rade kao nekvalifikovana, nisko plaćena radna snaga dok će se menadžment podijeliti između kadrova iz inostranstva i partijskih vojnika vlasti kao što je to do sada bila praksa i u Porto Montenegru, Luštici i ostalim do sada privatizovanim kompanijama”, tvrdi Đurović i poručuje da će SDP ostati na braniku državnih resursa snažnim nastojanjem da izgradi jaku Crnu Goru koja može samostalno da funkcioniše i ekonomski, a i politički.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Migan
Gost
Migan

Bolje se vrati na sokove.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Uvažena redakcijo, svaki negativan komentar na račun SDP ne objavljuje se, poznato od prvog dana Vašeg portala. HVALA!

Seka
Gost
Seka

Ko je ikada pomenuo privatizaciju? Koncesija je u pitanju, a to se razlikuje u odnosu na vlasništvo. Knjige u šake.

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

a nisu oni ni ucili ni citali no im “ugledni parlametarci” rekose a oni prenijese

Pravo zbori
Gost
Pravo zbori

To sa Lušticom ti je slab primjer Đuroviću. Tamo je iz ničega nikao mali grad i dosta preduzeća i ljudi iz Crne Gore su tamo radili i zaradili.

Send this to a friend