Ekonomija

Đurović: Niko neće ucjenjivati Crnu Goru; Kovačević: Vratićemo se naredne godine

Đurović i Kovačević (Foto: TVCG)

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović kazao je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” da niko neće ucjenjivati Crnu Goru, pa ni Sea Dance. Ubijeđen je, kaže, da prihodi od turističke sezone neće pasti ni za procenat zbog neodržavanja tog festivala. Osnivač Exit i Sea Dance festivala Dušan Kovačević odgovorio mu je u emisiji da je država prihodovala preko 60 miliona od Sea Dancea, te da Crnoj Gori “stiže injekcija” i da će već naredne godine festivl na našem primorju proslaviti 10 godina.

Komentarišući najavu da Sea Dance festival odlazi iz Crne Gore, Đurović je kazao da Ministarstvo radi ono što im zakonski okvir dozvoljava.

“Mi se možemo kretati u granicama onog što je dozvoljeno. To nije volja ni jednog ministarstva. Mi radimo ono što Agencija za kontrolu državne pomoću traži. Ono što sam siguran je da prihodi u turističkoj sezoni neće ni procenat pasti zbog neodržavanja Sea Dancea. Crna Gora svakako obiluje manifestacijama ove sezone”, kazao je on.

Osnivač Exit i Sea dance festivala Dušan Kovačević kazao je da iako danas imaju sastanak sa predstavnicima Opštine Budva, odlazak festivala je definitivan.

“Nije dovoljno što je prošle godine ministar uskrati podršku Sea Dance festivalu, nego je ove godine naloženo da i Budva oobustavi poršku. Ono što sam naučio je da se u Crnoj Gori sve sazna, a ono što sam ja saznao da se ministar zavjetovao svojim saradnicima da će izbaciti Sea dance iz Crne Gore”, kazao je on.

Dodaje da je uvjeren da će se festival naredne godine vratiti u Crnu Goru.

“Potpuno sam siguran da stiže vakcina i za Crnu Goru i da će sljedeće godine Sea Dance u punom kapacitetu slaviti 10 godina”, kazao je on.

Istakao je da je Crna Gora do sada od tog festivala pihodovala preko 60 miliona eura.

“Stopa finansiranja države bila je između 20 i 25 odsto što je u skladu sa evropskom praksom”, kazao je on.

Đurović je ponovio da je Agencija za kontrolu državne pomoći naložila da ne smije da pomaže festivalu, a ova Vlada neće raditi mimo zakona.

“Niko Crnu Goru neće da ucjenjuje, pa ni Sea Dance. Crne Gore je bilo prije Sea Dancea,a biće je i poslije Sea Dancea”, poručio je on i dodao da je Sea Dance dobio preko četiri miliona od prethodne vlasti.

Kazao je da smo imali sjajnu predsezonu i da su velika očekivanja od sezone.

“Ja sam ubijeđen da ćemo imati rekordnu sezonu u odnosu na 2019. Postavili smo cilj da 2019. više ne bude najbolja, a nadamo se da će iz godine u godinu svaka biti sve bolja”, kazao je on.

Istakao je da Crna Gora mora očuvati bezvizni režim i apelovao je na MUP da što je moguće više liberalizuju dozvole za rad.

Komentarišući odlazak radne snage iz Crne Gore, kazao je da je očekivano da ljudi idu tamo gdje im se nudi veća zarada.

“Ali se nadam da ćemo iz godine u godinu približiti standard članicama Evropske unije”, rekao je on.

Ne misli da će cijene u sezoni porasti 30 odsto i nada se da će to biti manje.

“Svakako, mi ćemo biti konkurentniji u odnosu na Grčku, Tursku i sve druge zemlje. Tu smo kud i kamo povoljniji”, rekao je on.

Smtra da smo iz situacije koju je proizvela ruska agresija na Ukrajinu, Crna Gora izvukla maksimum, tako što je dovela turiste iz drugih zemalja i na kvalitetn način nadomjestila nedostatak ruskih i ukrajinskih turista.

13

avatar
1000
11
2
0
 
12
JokaTehnoIkkkkDanicaWild Beauty
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joka
Gost
Joka

Rece Goran Djurovic koji je ptomijenio 5 stranaka do sad i vec se priprema za sestu. Totalno razocarenje.

Tehno
Gost
Tehno

Ovaj ka da je olimpijadu organizova , a ne sjatiste narkomana i alkoholicara

Danica
Gost
Danica

Treba nove plaže firmirati, onolike litice stoje prazne, nove hotele dovesti i areodrome popraviti. Moramo ići na 365dans turizma

Wild Beauty
Gost
Wild Beauty

Prijeti li nam ovaj? Crna Gora kaze NE, a on veli vidimo se iduce godine? Simpatican lik. Ajte put EU (ako mozete tamo da dobijete sve dzabe i jos da vas sponzorisu). I ne smaraj izjavama više.

Bd
Gost
Bd

Ada ti rece da vas Grcka i Hrvatska jedva cekaju. Aj put pod noge i ne vracajte se.

neko
Gost
neko

da da, zato vi pomažite pjevače grand produkcije, narodnjake i ostale…

MPlay
Gost
MPlay

Organizatori Exit-a ljuti jer ne mogu da okroje od drzave maximum para ka sto su do sad cinjeli…..sretan vam put u Bugarsku, Hrvatsku dje god….al znajte da cete u zemlje Evropske Unije mnogo vise morat platit i pridrzavat se regulative EU…tu je muka velika…a mi mozemo organizovat svoje festivale 😉

Ranko
Gost
Ranko

Pa sve se svodi da se sto vise uvaljuje ovih festivala ,ko tu moze da skace 24 sata bez prekida bez pod dejstvom opijata.

Atos
Gost
Atos

Ovaj reče da ide jer čuo priču da je ministar rekao… Mi to ti druže biti iz BG, ali ove ulice su dobro namazane… Malo se kome vjeruje na riječ

br
Gost
br

nikakva steta zabranite ga skroz.glavni festival za opijanje ,prangijanje i drogiranje

ikkkk
Gost
ikkkk

tako je i čudne štete štoneće bit tog festivala što okuplja narkomane i ostave ono smeće tamo da se ne može proć.

Eto tako
Gost
Eto tako

A mislis da Guča ne okuplja narkomane i ne skuplja smece?

Pred sezona je svakako pukla(zivim na more)…A sezina ce bit samo od pamidora i pasteta i to donesenih.

Ikkkk
Gost
Ikkkk

Prijatelju Guča je u srbiju ovo je crna gora

Send this to a friend